%1'lere falan bakmadım ama aktif bir FPS oyuncusu olarak hiç sorun yaşamıyorum yaşasam anlarım. Apex -PUBG -CS sıfır sıkıntı. Biraz sıcaklık sorunum vardı. WattMan'dan ayarları kıstım 1905MHz ve 995MV olarak bir de FPS limit koyunca ısı sorunuda komple bitti.Anlık takılma yaşıyor musunuz?
Teşekkür ederim, 1905 MHz ve 995 mV şimdilik işimi fazlasıyla görüyor. İleleyen dönemde oyunlardaki duruma göre sizin ayarları da kaydettim, denenebilir. Junction 85 görünüyor benim ayarlarda 80'i çok nadir geçiyor.Merhaba, ben de Sapphire Pulse RX 5700 XT kullanıyorum 2-3 aydır. Bu tür sorunu ben ilk başta Assassin's Creed Odyssey'de fark ettim. Karta hiçbir ince ayar yapmadığım zaman 1200-2020 arasında değişen hızları görüyordum, hatta bazen 600E kadar düşüp takılma ve FPS düşüşüne neden oluyordu. Sonra çekinerek de olsa birkaç saat araştırma yaptım ve WattMan ayarlarını açıp Manuel bir ayar oluşturdum, şu an yaklaşık 8-9 farklı oyundaki testlerde sağlıklı ve stabil ir sonuç aldım. Şu an 1600-1980 arası değişiyor ama oyunda durduğumuz zaman veya daha önce geçtiğim bir yerden geçerken falan 1200 1300 MHz hızlarda da düşüyor, ama şu an takılma sorunu ve foş düşüşü ortadan kalktı.
Edit: 1980 MHz 1050 MV ve en düşük frekans olarak 800MHz 682 CM, bunun dışında 875 olan base değeri ben 910 yaptım, güç limitine hiç eklemedim. Dalgalanma grafiği aşağıdaki gibi, altta Black Desert Online ve Forza Horizon 4 açık şu an
Teşekkür ederim, 1905 MHz ve 995 mV şimdilik işimi fazlasıyla görüyor. İleleyen dönemde oyunlardaki duruma göre sizin ayarları da kaydettim, denenebilir. Junction 85 görünüyor benim ayarlarda 80'i çok nadir geçiyor.Merhaba, ben de Sapphire Pulse RX 5700 XT kullanıyorum 2-3 aydır. Bu tür sorunu ben ilk başta Assassin's Creed Odyssey'de fark ettim. Karta hiçbir ince ayar yapmadığım zaman 1200-2020 arasında değişen hızları görüyordum, hatta bazen 600E kadar düşüp takılma ve FPS düşüşüne neden oluyordu. Sonra çekinerek de olsa birkaç saat araştırma yaptım ve WattMan ayarlarını açıp Manuel bir ayar oluşturdum, şu an yaklaşık 8-9 farklı oyundaki testlerde sağlıklı ve stabil ir sonuç aldım. Şu an 1600-1980 arası değişiyor ama oyunda durduğumuz zaman veya daha önce geçtiğim bir yerden geçerken falan 1200 1300 MHz hızlarda da düşüyor, ama şu an takılma sorunu ve foş düşüşü ortadan kalktı.
Edit: 1980 MHz 1050 MV ve en düşük frekans olarak 800MHz 682 CM, bunun dışında 875 olan base değeri ben 910 yaptım, güç limitine hiç eklemedim. Dalgalanma grafiği aşağıdaki gibi, altta Black Desert Online ve Forza Horizon 4 açık şu an.
%1 ve %0.1 in amacı zaten o nadir düştüğü FPS'i yakalayıp size söylemek. 1-20 çok düşük bir değer anlamasanız da anlık donma yaşıyorsunuz anlamında diye biliyorum.Ben MSI Afterburner ile %1 ve %0.1'i ayarladım ama birkaç dakika sonra değerler 1-20 arasında sabit kalıyor. Oyunu ilk açtığımda 35-50 arasında seyreden %1 ve %0.01 değeri, daha sonra düşük değerde sabit kalıyor, anlamış değilim. Bunun dışında oyunlarda herhangi bir takılma FPS düşüşü de söz konusu değil.
WattMan ayarı olmadan benim kart 2000 küsür MHz ve 1170 MV görünüyor. Ama MSI'ın kendi sitesinde bile bu MHz'ler yok. Sanırım sürücüler oturana kadar WattMan devam.Bence WattMan'la oynamayın. Sürücüler zamanla oturuyor az kaldı. Çünkü WattMan sorun falan çıkar başınıza Allah korusun. Bir de garanti dışı bırakıyor bu özellik başta yazıyor.
AMD.Unreal motorunu kullanan oyunların hepsi sorun çıkartıyormuş bu kartta. Ben de aynı sorunlardan muzdaribim. Yalnız bendeki olay ise anlık takılma. Onun harici iyi.
AMD pismanlik.Unreal motorunu kullanan oyunların hepsi sorun çıkartıyormuş bu kartta. Ben de aynı sorunlardan muzdaribim. Yalnız bendeki olay ise anlık takılma. Onun harici iyi.
Tam diyordum ki nerde kaldı bu tür arkadaşlar, işte çıkıp geldileramd
amd pismanlik.