2. elden Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartı aldım, ekran kartında 8+8 pin girişi var. Benim PSU 600 watt ve tek kablo üzerinden 2 tane 6+2 pin var. Bu bağlantı ekran kartına zarar verir mi? Yükte 220-250 watt tüketen bir ekran kartı, aynı kablodan uzun süre 250 watt çekmesi sorun yaratır mı? Kablo erimesi olur mu? Pin çoklayıcılar varmış, onları kullanmak sağlıklı olur mu? Görsel bana aittir.
Eki Görüntüle 2465064
Düzgün bir PSU kullanıyorsanız sorun olacağını sanmıyorum. OC yapmamak şartıyla...
Sorun teşkil edebilir. Herhangi bir yanma vs gibi bir sorunla karşılaşmazsın bazı yoğun kullanımda kart kendini korumaya alır kapatabilir ve sistem reset atabilir.
Elindeki kart TDP olarak daha düşük gözükse toplam kart güç tüketimi (tbp) olarak 300W'a yakın bir güç kullanımına sahip olduğunu da belirteyim.
Her halükarda bu şekilde bağlanması önerilir.
Sorun yaşarsan buraya da bir göz atarsın;
Rehber: AMD WattMan Hatası, Sistem Yeniden Başlatma, Sürücü Zaman Aşımı ve Siyah Ekran Sorunu
Herkese merhaba. Bu yazımda genellikle AMD ekran kartlarında baş gösteren sıklıkla RX 5XX, RX 5XXX serisinde karşılaşılan Sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik ve oyun veya uygulamalarda durduk yere Yeniden Başlatma/Wattman hatasını çözümünü anlatacağım. Yararlı...www.technopat.net
OC yapılmadıkça sorun teşkil etmez. Yalnız yukarıdakı arkadaşın dediği gibi anlık yüksek güç tüketiminde sorun olabilir. Bu durumda UV yapabilirsiniz. 1024v gibi çoğu 5700XT stabil kalıyor ve Power spikelar azalıyor.
Pin çoklayıcı kullanmanı ve yalandan para vermeni tavsiye etmem. Sonuçta var olan tek kaynaktan pin çoklamış oluyorsun kaynak değişmiyor. İlk olarak PSU değiştirebilirsin fakat bütçem yok dersen %100 sorun yaşayacağın anlamına gelmiyor.
Eğer iyi silikona sahipsen;
1975 MHz 975mv 1800 MHz VRAM.
Kötü silikona sahipsen;
1975 MHz 1060mv 1800 MHz VRAM.
Ya da çok fazla ısınma ve kötü silikona sahipsen;
1875 MHz 975mv 1750 MHz VRAM.
Uygun bütçeli arıyorsan High Power ve FSP ürünlerini öneririm.
80+ Bronze altındaki güç kaynaklarını direkt ele.
RX 5700XT ile High Power element br 750W 80+ Bronze kullanıyorum ve asla yarı yolda bırakmadı. Eski model Corsair VS modellerinden direk uzak dur. Gamepower, Power Boost gibi markalardan uzak durma direk kaç isterse 80+ Gold olsun asla alma.