RX 5700 XT ekran kartını RTX 3070'e yükseltmek

hadespower

Hectopat
Yer
Sarıyer/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Arkadaşlar herkese merhaba. Aşağıdaki sisteme sahibim. Monitörüm 2K 144 Hz.

Ekran kartımı RTX 3070'e yükseltmek istiyorum. 2 sorum olacak.

Öncelikle PSU değişimi şart mı? Kartların TDP değerleri neredeyse aynı. Ancak emin olamadım PSU konusunda.

Diğer sorum ise Palit gamerock RTX 3070 ekran kartındaki PCB'nin kaliteli fakat kısa olması herhangi bir sorun yaratır mı? Bu kartla ilgili görüşleriniz nelerdir? Varsa alternatiflerini önerebilir misiniz?

Cevaplarınız benim için önemli. Herkese sağlıklı günler dilerim.

ASUS TUF B450-PRO GAMING/ AMD Ryzen 5 3600X/ Sapphire Radeon 5700XT Nitro+ 8 GB 256Bit/ Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz/ Corsair MP510 480GB M.2 SSD/ Adata SU630 480GB SSD/ Seagate Barracuda 1TB 7200RPM HDD/ Corsair Carbide Spec Delta RGB tempered glass Gaming kasa/ Corsair VS650W 80+ PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartımı RTX 3070'e yükseltmek istiyorum. 2 sorum olacak.

Öncelikle PSU değişimi şart mı? Kartların TDP değerleri neredeyse aynı. Ancak emin olamadım PSU konusunda.

Diğer sorum ise Palit gamerock RTX 3070 ekran kartındaki PCB'nin kaliteli fakat kısa olması herhangi bir sorun yaratır mı? Bu kartla ilgili görüşleriniz nelerdir? Varsa alternatiflerini önerebilir misiniz?

Cevaplarınız benim için önemli. Herkese sağlıklı günler dilerim.
Corsair VS650W 80+ PSU.

PSU, TDP değerleri aynı ise kalabilir. PCB'nin kısa olması avantajdır, eğer uzun ise kasaya sığmayabilir.

Öncelikle Palit gamerock modelinin açık ara en başarılı soğutmaya sahip RTX 3070 desek yanlış olmaz. Gözünüz kapalı alabilirsiniz.

PSU hakkınızda sorunuza gelirsek hayır. Değişime gerek yok gayet yeterli.
WhatsApp Image 2020-12-20 at 00.36.45.jpeg

Bende de Sapphire Nitro+ RX 5700 XT SE 8GB var bunu 1 yıl oldu kullanıyorum bunu satıp MSI RTX 3070 Gaming x Trio almayı planlıyorum sizce yapmalı mıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı