RX 5700 XT fare ve klavye takılması

cellojaan

Megapat
Makaleler
9
Yer
Beylikdüzü
Arkadaşlar merhaba.

Intel Core i9 9900KF,
Sapphire RX 5700 XT Nitro+
16 GB DDR4 3200 MHz RAM.
MSI Z390 GAMING Plus sisteme sahibim. RX 5700 XT'den dolayı emin olduğum bir takılma problemim var. Fare ve klavye ikide bir takılıp geri geliyor. İnternetteki çözümlerin hepsine baktım ancak hiçbiri sonuç vermedi. Hackintosh ve Windows 10 kullanıyorum. Hackintosh tarafında böyle bir sorun yok. AMD andrenalin'dene olur diye komple kaldırdım sadece Driver'ı yükledim lakin sonuç aynı.

Çözümünü bilen var mı acaba? Oyunlarda sıkıntı olmaya başladı.

Bu arada 700W PSU bu sisteme yeterli değil mi? Zira hesaplamalarım yettiğini gösteriyor.
UP UP??

Son düzenleme:
Ekran kartıyla alakası olduğunu sanmıyorum.
Çünkü bahsettiğiniz sorunun 2 ana kahramanı var.
Fare ve klavye.
Bu bileşenler ekran kartına bağlı değil.
Burada sorunu aramanız gerekenler yerler ;
  • USB girişleri
  • Anakart
  • Fare
  • Klavye
Fare ve klavyeyi başka bilgisayarda dene.
USB girişlerini başka bileşenler ile test et.
Ve bu tarz sorunlar için anakart biraz daha önde gibi duruyor.

Ekran kartıyla alakalı zira zaten AMD'nin bu lagları rapor edilmiş. Diğer ekran kartlarında herhangi bir sorun yok maalesef.

Fareniz ve klavyenizin marka, model ve özelliklerini yazmamışsınız.
Bluetooth fare mi, 2.4 GHZ mi?
Ekran kartıyla alakalı bir sorun değil yaşadığınız.
700 W PSU yeterli.

Son düzenleme:
Fareniz ve klavyenizin marka, model ve özelliklerini yazmamışsınız.
Bluetooth fare mi, 2.4 GHZ mi?
Ekran kartıyla alakalı bir sorun değil yaşadığınız.
700 W PSU yeterli.

Klavye: Rampage Codec Commander mekanik klavye
Fare: Trust GXT 160.
Ben al sat yaptığım için evde kartlar var onlarda bu sorun yok yalnız. ne zaman bir 5700 XT taksam böyle oluyor.

@cellojaan Attığınız link çok eski ve ilgili Radeon sürücüsü 18 versiyonuna ait. 2018 yılından. Radeon yazılımını güncelleyin. Güncel tutun yani.
Bios güncel mi, güncellemelerinizi yapın.
Bilgisayarın aygıt yöneticisinden ilgili sürücüleri tek tek kontrol edin elle, sürücü güncelleştirme kısmından. Bazen güncelleme oluyor, windows update bulmuyor onları.
Bu dediklerimin hepsini yapıp düzelmediyse bir de şunu denerseniz, sorununuz çözülür kanımca.
Ekran kartından değil bence sorununuz. Arada eklemek istediğiniz olursa yazarsınız buradan. Aynı sorunu ben de yaşadım saydığım adımlarla hallettim.

DPI düşürmeyi de deneyebilirsiniz farenin ayarlarından. Çok kaliteli değil Trust ürünleri. Sorunlu, bozuk olabilir diyeceğim ama sadece AMD kart takınca sorun verdiğini söylüyorsunuz. O kısmı bana pek mantıklı gelmedi. Daha iyi bile birileri de yazar birazdan zaten buraya.

Son düzenleme:

AMD Andrenalin son sürümdü zaten bende kaldırıp sadece Driver'ı yükledim. BIOS güncel. Donanımların hepsi güncel. Intel'le tarattım onlarda güncel. Format attım aynı zamanda. Mouse'dan olabileceğini sanmıyorum sadece RX 5700 XT'de bu oluyor mesela. GTX 1070, 1080 Ti gibi markaları da denedim onlarda bu sorun baş göstermiyor. Ekstra olarak evdeki farklı bir fareyi taktım onda da aynı.

Zaten nerede cins problem var beni buluyor anlamıyorum yemin ederim Takılma çok kısa 1 saniye falan belki 1 ya da 5 dakikada bir yapıyor ancak oyunlarda sıkıntı tam çatışmanın ortasında tak karakteri hareket ettiremiyorum.

Şuradan: Download Intel® Performance Maximizer for 9th Generation Intel® Core™ Processors

İşlemcinin yardımcı driverını indiriyorum belki işe yarar.

Ekran kartıyla alakası olduğunu sanmıyorum.
Çünkü bahsettiğiniz sorunun 2 ana kahramanı var.
Fare ve klavye.
Bu bileşenler ekran kartına bağlı değil.

Sürücü ya da donanım doğru dürüst çalışmazsa takılmalar donmalar olur. RAM'den bile şüphelenilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…