RX 5700 XT Furmark Sonuçları

sKracK

Decapat
Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC modelindeki kartıma FurMark testi yaptım ve sizinle sonuçları paylaşıyorum. Hala geri iade etme zamanım var iken tamamen içimin rahat etmesini istiyorum. FurMark testinde işlemci ve diğer bileşenlerin bir önemi var mı bilgim yok. O yüzden düşük performans almış olabilirim. Online scorelarda baktığım zaman 9500 puana kadar çıkan RX 5700 XT'leri gördüm tabii işlemci olarak Ryzen 5 3600 kullanıyordu. Benim kartım ise maximum 8000 puana kadar çıkabildi, acaba bu kartla ilgili bir problem mi yoksa eski bilgisayarımda kullandığım için mi? Soranlar olacak neden eski bilgisayar takıyorsun diye, arkadaşlar kartı ucuz buldum aldım yeni sistemi yavaş yavaş topluyorum. Zaten testleri yaptıktan sonra kutusuna koyup biraz dinlenmeye bırakacağım arkadaşı 10 dakikalık test sonuçlarımı paylaşıyorum konu hakkında bilgi sahiplerinin yorum yapmasını rica ediyorum. Bu arada GPU clock 1680'lerde dolaşıyordu screenshotta 1594 gözükmüş.

Sistemim:
  • AMD FX 8300 işlemci
  • MSI Gaming 970 anakart.
  • 2x4 2666 MHz DDR 3 RAM
  • Zalman 600 le güç kaynağı
  • 240 GB Kingston SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahminimce darboğaz yaşıyorsun. O işlemci o kart için çok zayıf kalıyor.

Genel olarak herkes sistemin kötü olduğundan bahsetmiş, arkadaşlar ben zaten yeni sistem topluyorum. Ekran kartından başlamam hata oldu farkındayım ama öyle gerekti o yüzden kartın bir problemi olmadığını test etmek için eski sistemime taktım 1 ay içinde ekran kartına yakışır bir sistem toplayacağım içiniz rahat olsun. Burada asıl sorum aldığım FurMark skoru eski sistemden mi kaynaklanıyor? Çünkü görüyorum aynı kart ile 9500 puana kadar alanlar olmuş, 8000 puandan yukarı çıkamadım ben, kartla ilgili değildir umarım, yeni sistem toplayınca genel performansı artar.

@sKracK Frekansın düşük gibi. 1905 MHz'e kadar boost hızı var. Sürekli mi böyle? Yoksa anlık aldığında mı denk geldi?
Memory Clock'dan mı bahsediyorsun yoksa GPU Clock'dan mı? Eğer GPU Clock ise anlık aldığım için ama 1905 MHz gördüğümü hiç hatırlamıyorum, en fazla 1700'e kadar çıkmıştı. Kartı aldığım gibi taktım, hiç ayarlarıyla oynamadım. Eğer yardımcı olacaksan bir kaç şeyi değiştirip tekrardan deneyebilirim.

@sKracK GPU frekansını diyorum. Gigabyte 1905 MHz'e kadar boost hızı olduğunu yazmış. Power limiti sona çekip tekrar dener misin? FPS'in diğer 5700 XT'ler ile aynı aslında. Forumdan birkaç örneğe baktığımda fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…