RX 5700 XT hotspot 110 derece oluyor

Bütçe
0

KorkmaZZers

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Gigabyte Aorus RX 5700 XT REV 2.0 kartımda hotspot sorunu oldu. 5 yıldır kullandığım kartta, hotspot sıcaklığı normal sıcaklıktan maksimum 5–10 derece fazla olurdu. Genelde 60'a 70 ya da 70'e 80 şeklindeyken, şu an 70'e 110 oldu. Bu olayın sebebini bilen var mıdır acaba?

Bugün termal macun değiştirmeyi denedim, sonuç alamadım. Daha önceki sürümlere döndüm, yine sonuç alamadım. Saçma gelen şey ise şu: 5 yıl boyunca kartımın normal sıcaklığı ile hotspot sıcaklığı arasında maksimum 5–10 derece fark varken, nasıl oluyor da bir anda hotspot 30–40 derece farkla çalışmaya başlıyor?
Bilgisi olan varsa çok iyi olur. Teşekkür ederim.

Hot spot sıcaklıklarında ki fark o kadar fazla açılmaz muhtemelen sıcaklık sensörlerinden biri hatalı okuma yapmaya başladı. Macunu değiştirdiysen ve yüzeyede düzgün bastığını test ettiysen sıkıntı olmaz gibi.

Bir dönem MSI Gaming X RX 5700XT kullanmıştım ve aynı sorun bende de vardı. Sıcaklık 70 dereceyken hotspot 110 dereceye kadar çıkıyordu. AMD ve MSI’a mail attığımda normal olduğunu söylediler. Sonra kartı satıp kurtuldum. Tavsiye ederim, satın o kartı.

Merhaba arkadaşlar, Gigabyte Aorus RX 5700 XT REV 2.0 kartımda hotspot sorunu oldu. 5 yıldır kullandığım kartta, hotspot sıcaklığı normal sıcaklıktan maksimum 5–10 derece fazla olurdu. Genelde 60'a 70 ya da 70'e 80 şeklindeyken, şu an 70'e 110 oldu. Bu olayın sebebini bilen var mıdır acaba?

Bugün termal macun değiştirmeyi denedim, sonuç alamadım. Daha önceki sürümlere döndüm, yine sonuç alamadım. Saçma gelen şey ise şu: 5 yıl boyunca kartımın normal sıcaklığı ile hotspot sıcaklığı arasında maksimum 5–10 derece fark varken, nasıl oluyor da bir anda hotspot 30–40 derece farkla çalışmaya başlıyor?
Bilgisi olan varsa çok iyi olur. Teşekkür ederim.
Kanka bendede aynı kart kar 74 derece Hotspot 113 derece :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı