Berk Yerli
Kilopat
Daha fazla
Selamlar, başlıkta da belirttiğim gibi GTA V'te kartım çok düşük watt kullanıyor ve düşük performans sunuyor. Ayarlar 1080p en yüksekte. FurMark testlerinde sorun yok 210 Watt'a kadar çekiyor, ekran görüntüsünü aşağıya ekledim. FurMark skoru da iyi görünüyor. Ayrıca kartımı Green hell oyununda test ettim FPS en yüksek ayarlarda 130 civarında ve 180-200 watt arasında güç tüketiyor. Ayrıca GTA V'te aldığım değerleri de ekran görüntüsü olarak ekledim.
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Hocam online girdiğimde fps daha da düşüyor 50-70 arasına. Kullanım yine aynı. Grafik ayarlarını düşürdüğüm zaman fps yine artmıyor (işlemci darboğazından şüphelenme sebebim başta buydu). Bir gariplik hissediyorum dediğiniz ayarları deneyeceğim sağ olun.Postfx ayarını normale çekin aldığınız FPS normal MSAA ayarınıda köklemeyin 2Xe falan alın bir de V-Sync açın FPS 180+ çıkar ise droplar başlar oyunun Engine limiti yüzünden.
(Yüksek watt tüketmemesi normal oyun o kadar da ağır bir oyun değil kartın kendisinin köküne kadar zorlaması gerekmiyor.
MSAA ayarını 2x'e düşürdüm, Postfx ayarını normale düşürdüm. GPU kullanımı ve güç tüketimi iyice düştü, fps'te artış olmadı.Hocam online girdiğimde fps daha da düşüyor 50-70 arasına. Kullanım yine aynı. Grafik ayarlarını düşürdüğüm zaman fps yine artmıyor (işlemci darboğazından şüphelenme sebebim başta buydu). Bir gariplik hissediyorum dediğiniz ayarları deneyeceğim sağ MSAA ayarını kıstım
Oyun bozuk oyun, özellikle Online modda çok sapıtıyor. Oyunu PC versiyon ön sipariş alıp o zamandan beri oynayan birisi olarak hikaye modunun zaten yıllardır içinden geçtik, Online modda yapmadığımız iş kalmadı, oynayacak arkadaş kalmadı, sunucularda hileciler ilk günlerden beri cirit atıyor ve hiçbir önlem alınmıyor(yakında GTA 6 çıkacak). Bende 6900XT var, aynı dalgalanmaları daha yüksek FPS'lerde yaşıyorum, değişen bir şey yok yani, oyun bozuk.
Hocam Online girdiğimde FPS daha da düşüyor 50-70 arasına. Kullanım yine aynı. Grafik ayarlarını düşürdüğüm zaman FPS yine artmıyor (işlemci darboğazından şüphelenme sebebim başta buydu). Bir gariplik hissediyorum dediğiniz ayarları deneyeceğim sağ olun.
MSAA ayarını 2X'e düşürdüm, postfx ayarını normale düşürdüm. GPU kullanımı ve güç tüketimi iyice düştü, FPS'te artış olmadı.
AMD 7800X3D işlemci var, daha ne getireyim?Oyun bozuk değil hocam oyundaki tek sorun postfx ile yeşillikler iyi optimize edilmemiş onlinedede düşük FPS olmasının sebebi Online tarafında işlemci ağırlıklı olması.
Hocam oyunda fpsinizin yüksek olması için işlemcinizin daha iyi olması gerek R3 3100 ile 5700XT o kadar da iyi bir kombine değil ondan grafiği fulleyin uzak mesafe çizimleri falan varsa Advanced settingsden onları kapatın yani çok da yapılacak bir şey yok işlemcinizi yükseltmezseniz.
AMD 7800x3D işlemci var, daha ne getireyim?
Evet yeşillikler sorunlu biliyorum, onu Normal'de bırakıyorum, Postfx'i bilmiyordum ama onu high tavsiye ediyorlar genelde, Ultra'da galiba biraz zorluyormuş.
Online'da aldığım fps'i ve kullanımları ekran görüntüsü olarak ekledim. Her ne kadar totalde işlemcim ekran kartını besleyecek güçte olmasada dediğinize katılmıyorum. Ekran görüntüsünde de gözüktüğü gibi en çok kullanılan çekirdek bile 65% civarlarına. Mevcut durumumda düşük fps almamın sebebi işlemcinin yetersiz kalması olduğunu düşünmüyorum.Oyun bozuk değil hocam oyundaki tek sorun postfx ile yeşillikler iyi optimize edilmemiş onlinedede düşük FPS olmasının sebebi Online tarafında işlemci ağırlıklı olması.
Hocam oyunda fpsinizin yüksek olması için işlemcinizin daha iyi olması gerek R3 3100 ile 5700XT o kadar da iyi bir kombine değil ondan grafiği fulleyin uzak mesafe çizimleri falan varsa Advanced settingsden onları kapatın yani çok da yapılacak bir şey yok işlemcinizi yükseltmezseniz.
Online'da aldığım FPS'i ve kullanımları ekran görüntüsü olarak ekledim. Her ne kadar Total'de işlemcim ekran kartını besleyecek güçte olmasa da dediğinize katılmıyorum. Ekran görüntüsünde de gözüktüğü gibi en çok kullanılan çekirdek bile 65% civarlarına. Mevcut durumumda düşük FPS almamın sebebi işlemcinin yetersiz kalması olduğunu düşünmüyorum.