Çözüldü RX 5700 XT Oyun Performansı ve Sıcaklıklar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

StresMen

Decapat
. Ryzen 7 3700X
. ASUS X570E-Gaming
. ASUS ROG STRIX RX 5700 XT
. G-skill 16 GB 3600 CL 16
. Aorus 1T M.2 Gen 4
. Cooler Master 360R
. Thermaltake 37 RGB

Öncelikle herkse merhaba, direk konuya giriyorum. Ben 10 gün önce Vatan'dan yüklü miktarda toplama bilgisayar aldım. Ürünler yeni ve kasa hariç hepsi mağazadan alındı. Mağzada heyecanın anlık etkisiyle ürünleri mağzaya getirelim dediler ve garanti ile iade işini hesaba katmayı unutarak kabul ettim. Yine Vatan'dan telefon ile kasayı satın alıp eve getirttim. Sonra Vatan'a götürerek bıraktım. Orada parçaların kurulumu yapıldı ve hepsini kasa ile teslim aldım. Evde BIOS güncellemesi, işletim sisteminin kurulumu ve sürücüleri yükledim. Sistem ve olay bu arkadaşlar ve sorunum şu ki.

Ekran kartının LOL gibi Online bir oyunda oyunda 700-500-250-200 FPS'leri yoğunluğa göre gördüm. Oyunun yoğun anlarında 200-250-300 FPS'lerde sürekli hareket halindeydi. Assasin Creed Odyssey oyun denemesinde ise 1080P 2K ve 4K çok yüksek ile aşırı iyi ayarlarda FPS'ler stabil görünse de testlerde gözle görülmeyen oyunda hissedilmeyen aşırı anlık FPS düşüşleri vardı. Örnek; 1080P yüksek ayarlarda bile 110 FPS ile 80 FPS düşüşler aralarında anlık 30-40 FPS'ler bulunmaktaydı. Bu normal midir?
Sonra FurMark testinde kontrollerini yaptım.
1080P X8 MSAA ayarlarında olmak üzere teste soktum. Başlarda stabil giden ekran kartı yüke bindiğinde %91 kullanımda 90-91 derece çok ısınıyor. Ayrıca ısınmanın yanında Coil Whine oluşuyor ve en önemlisi aralıklı olarak (Core 2024-2060MHz - Core 300-350 MHz değerlerinde) kesik kesik olmak üzere FPS düşüşleri oluşuyor. Bu normal midir?

Bunun yanında ekran kartının yükte ısınması ile kasanın aşırı ısınması kasanın hava sirkülasyonunun iyi olmamasından kaynaklı mı tam çözemedim fakat camı çıkardığımda az çok stabil kalan sıcaklık camı takınca artıyor. Ayrıca internette gösterilen stabil ayarları tam olarak karşılamıyor sanırım.

Ekran kartında sorun var mı?
Değişimi yapılır mı?
Yapılırsa ne demeliyim?
Not: Maalesef ki eve gelince kasanın üst camının çatlak olduğunu tespit ettim. Değişimi olur mu?
Olmaz ise ne gibi çözümler bulunabilir?
Stresten çok kötü oldum.

IMG_20191208_010308.jpg IMG_20191209_012300.jpg IMG_20191209_142407.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 5700XT sorunsalı devam ediyor tavsiyem iade hakkınız var ise yeni gelen seri ile upgrade yapmanız AMD tarafında. Onlarca konu açıldı 5700 XT ile alakalı ısınma donma sorunları olarak. Güncellemeler tam değil mi? Çünkü güncelleme ile sorunların düzeldiğini söyleyenler vardı bilginize. Geçmiş olsun tekrardan.

Çok sağ olun donmalar yok ama FPS görünüşlerinde aşırı düşüşler gözlemleniyor.
Onun dışında performansı çok iyi ama ısınma sorununa çözüm yok sanırım.
Sizin iade durumu onaylandı mı?
Onaylandıysa neler yapmam gerektiği hakkında önerilerde bulunur musunuz?
Bende değiştirmeyi düşünüyorum.

Bende de oluyor hocam yeni RAM taktım 16x2 32 GB 3600 MHz CL18 3800 MHz alabirsin dedi bir forumdaki arkadas aldım su an 3800 MHz'de.
Eski RAM 16 GB 2400 MHz idi işlemci AMD Ryzen 9 3900X anakart MSI 570X ekran kartı RX 5700XT ASUS OC GTA 5'de 4K ayarlar Ultra'da 2X 4X vb hariç 55 60 arası hep 70 görmedim ama kasıyor gibi tepki veriyor sistem az önce yeni taktım.

Ben çok şükür sorunsuz 1 aydır kullanıyorum. 1-2 kere witcher oynarken oyun dondu kaldı reset atmak zorunda kaldım. Belki ekran kartı ile alakalı değildir. Ama onun dışında en ufak sorun bile olmadı.

Çok sağolun donmalar yok ama fps görünüşlerinde aşırı düşüşler gözlemleniyor.
Onun dışında performansı çok iyi ama ısınma sorununa çözüm yok sanırım.
Sizin iade durumu onaylandı mı?
Onaylandıysa neler yapmam gerektiği hakkında önerilerde bulunur musunuz?
Bende değiştirmeyi düşünüyorum.
Evet iade onaylandı uzun bir süreç oldu bunu belirtmem gerek. 1 ay bekledim Doa kapsamında iade aldım ve RTX 2060 Super Ekran kartına geçtim memnunum herhangi bir sorun yok tavsiye ederim. Zaten performans takıntım yok önemli olan akıcı bir şekilde oynayabilmek ve sorunsuz bir şekilde tabi ki.

Assain Creed Odessey tekrar denedim 1080p ultra ayarlarda 60 fps sabitleyerek fps oyun ayarlarında ki oyun performansını gösteren fps düşüşleri en aza indi ve ekran kartı ile işlemcinin kullanımı yavaşladı ki bu iyi çünkü o ayarlarda olması gereken fps değeri 60 fpsken yüksek fps vermek için zorluyormuş . Sıcaklık konusunda 1080p de ultra alınca GPU temp 1 ve 2 80-90 derecelerde geziyordu. 1080p Custom ayarlara alıp 60 ve 50 fps e sabitleyince performansı %50 - 60 kullanarak ısınmadan sorunsuz oynandı ama yine değerler arada artıyor ve sabit durmuyordu. Coil whine devam ediyordu. Bugün götürüp iade olarak teslim ettim kontrolden gelince sorunlar düzelmesse ve değiştirmezlerse tüketici hakem heyetine başvurucam.
Coil Whine, ısınma sorunu ve fps düşüşleri nedeniyle vermiş olduğum kartı iade ettim ve değişim hakkı yerine iade hakkımı kullandım aynı sorunları yaşamak istemiyorum. Bütçeyi biraz daha zorlayıp RTX 2070 süper x trio almaya çalışacağım.

Son düzenleme:
Evet iade onaylandı uzun bir süreç oldu bunu belirtmem gerek. 1 ay bekledim Doa kapsamında iade aldım ve RTX 2060 Super Ekran kartına geçtim memnunum herhangi bir sorun yok tavsiye ederim. Zaten performans takıntım yok önemli olan akıcı bir şekilde oynayabilmek ve sorunsuz bir şekilde tabi ki.

merhaba iade süreciniz nasıl oldu bilgi almak isterim.

benim iade sürecim onaylandı 1 haftada ancak bu defa vatan engeli çıktı para iadesi 5 ve 10 gün dediler ve elime tediye makbuzu verdiler benim anlamadığım iade yapılmayan birşey için niye tediye makbuzu verdi ek olarak ben o ürünü alırken parasını 5 veya 10 gün içinde ödemedim sizin nasıl oldu siz ürün iade tarafındamı geçikti yoksa para iadesimi bilgi verirseniz memnun olurum.

Ben çok şükür sorunsuz 1 aydır kullanıyorum. 1-2 kere witcher oynarken oyun dondu kaldı reset atmak zorunda kaldım. Belki ekran kartı ile alakalı değildir. Ama onun dışında en ufak sorun bile olmadı.
Witcher donmaları ekran kartıyla ilgili. Aynısı bende oluyordu iade ettim. Nvidia ile deneyince sıkıntı olmadığını gördüm ve 14 gün dolmadan iade ettim.

. Ryzen 7 3700X
. ASUS X570E-Gaming
. ASUS ROG STRIX RX 5700 XT
. G-skill 16 GB 3600 CL 16
. Aorus 1T M.2 Gen 4
. Cooler Master 360R
. Thermaltake 37 RGB

Öncelikle herkse merhaba, direk konuya giriyorum. Ben 10 gün önce Vatan'dan yüklü miktarda toplama bilgisayar aldım. Ürünler yeni ve kasa hariç hepsi mağazadan alındı. Mağzada heyecanın anlık etkisiyle ürünleri mağzaya getirelim dediler ve garanti ile iade işini hesaba katmayı unutarak kabul ettim. Yine Vatan'dan telefon ile kasayı satın alıp eve getirttim. Sonra Vatan'a götürerek bıraktım. Orada parçaların kurulumu yapıldı ve hepsini kasa ile teslim aldım. Evde BIOS güncellemesi, işletim sisteminin kurulumu ve sürücüleri yükledim. Sistem ve olay bu arkadaşlar ve sorunum şu ki.

Ekran kartının LOL gibi Online bir oyunda oyunda 700-500-250-200 FPS'leri yoğunluğa göre gördüm. Oyunun yoğun anlarında 200-250-300 FPS'lerde sürekli hareket halindeydi. Assasin Creed Odyssey oyun denemesinde ise 1080P 2K ve 4K çok yüksek ile aşırı iyi ayarlarda FPS'ler stabil görünse de testlerde gözle görülmeyen oyunda hissedilmeyen aşırı anlık FPS düşüşleri vardı. Örnek; 1080P yüksek ayarlarda bile 110 FPS ile 80 FPS düşüşler aralarında anlık 30-40 FPS'ler bulunmaktaydı. Bu normal midir?
Sonra FurMark testinde kontrollerini yaptım.
1080P X8 MSAA ayarlarında olmak üzere teste soktum. Başlarda stabil giden ekran kartı yüke bindiğinde %91 kullanımda 90-91 derece çok ısınıyor. Ayrıca ısınmanın yanında Coil Whine oluşuyor ve en önemlisi aralıklı olarak (Core 2024-2060MHz - Core 300-350 MHz değerlerinde) kesik kesik olmak üzere FPS düşüşleri oluşuyor. Bu normal midir?

Bunun yanında ekran kartının yükte ısınması ile kasanın aşırı ısınması kasanın hava sirkülasyonunun iyi olmamasından kaynaklı mı tam çözemedim fakat camı çıkardığımda az çok stabil kalan sıcaklık camı takınca artıyor. Ayrıca internette gösterilen stabil ayarları tam olarak karşılamıyor sanırım.

Ekran kartında sorun var mı?
Değişimi yapılır mı?
Yapılırsa ne demeliyim?
Not: Maalesef ki eve gelince kasanın üst camının çatlak olduğunu tespit ettim. Değişimi olur mu?
Olmaz ise ne gibi çözümler bulunabilir?
Stresten çok kötü oldum.

Eki Görüntüle 470842Eki Görüntüle 470843Eki Görüntüle 470848
ekran kartı sürümünü 19.12.1 e cekmeni öneririm son sürümler 5700xt için baya sorun cıkardı. Birde sectiğin model biraz fazla ısınıyor diye biliyorum. Sapphıre nitro+ modelini öneririm. Ses yapıyor ya çok rahatsız etmez o ses takılma bnendede var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı