Çözüldü RX 5700 XT sistemde Oyuna girince CRITICAL_PROCESS_DIED hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

FANOBXRE

Hectopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1rFMvHX5YQw22aQ9c4xOM_UkGdnIUX9Vj/view?usp=sharing
RAM
2x KHX3466C19D4/8G - KF432C16BBK2/16
SSD veya HDD modeli
510 SSD ZP250GM30001 / WD10EZEX-08WN4A0
Ekran kartı
RX 5700 XT
Anakart
MSI Z390 gaming plus
İşlemci
i9 9900K
Merhaba bugün birkaç kez hata aldım neredeyse 1 aydır hata alıyorum daha önce de konu açtım çözüldü zanetttik RAM voltaj sorunu gibi duruyordu fakat çözülmemiş yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dün oluşturduğu hata raporunu veriyorum fakat bugün 10'dan fazla test yaptım hepsinde çöktü fakat DMP dosyası yenilenmedi RAM'ler uyumlu çalışsın diye o kadar test yaptım Sea of Thieves oyununa giriyorum daha yelken açmadan PC çöküyor hala.

1.5 yıldır 32 GB RAM kullanıyorum şimdiye kadar problem çıkarmadı fakat ne olduysa artık.

SFC scannow, checkdsk yaptım fakat fayda yok.

Güncelleme.
2 tane KHX3466C19D4/8G RAM ile denedim 16 GB olarak.
Tekrar CRITICAL_PROCESS_DIED hatası aldım RAM'lerden değil sorun sanırım.

DDU ile ekran kartı sürücülerini sildim yeniden başlattım otomatik Windows ekran kartı güncellemesi yaptı fakat AMD sürücüsünü indirmeden tekrar girdim oyuna yine aynı hatayı alıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Bede kendi ekran kartımı OC yapıp oyun açtığım zaman almıştım bu mavi ekranı. PSU kaynaklı olabilir, olay günlüğünde, windows>sistem dosyasındaki olayları kontrol et, 6008, 161 ve kernel 41 var ise PSU yaşlanmış veya bir sorun var demek oluyor bu durum. Ben de OC ile bir zamanlar 360 FPS'ye kadar performans aldığım bir oyunda şu sıralar en fazla 345 alabiliyorum. Güç kaynağın nedir?

TX850M kullanıyorum hocam. Buyurun olayları kaydettim. Fakat zaten kernel 41 PC çökünce gelen bir şey bunu direk PSU'ya bağlayamayız hocam. Açıklamasındada belirtmiş;
"Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir."

Çözüm:

RAM'leri tek tek denemeye başladım hangisinde çökmeye sebep oluyor ise onları seçtim, 2X 8 GB 3466MHz RAM'lerimde statik elektrik varmış toprağın üstüne koydum 1 saat civarı beklettim düzeldi sorun. Şu an oyuna girdim çökme yok en dandirikten sorunlar buluyor vallahi :D
CRITICAL_PROCESS_DIED
Bede kendi ekran kartımı OC yapıp oyun açtığım zaman almıştım bu mavi ekranı. PSU kaynaklı olabilir, olay günlüğünde, windows>sistem dosyasındaki olayları kontrol et, 6008, 161 ve kernel 41 var ise PSU yaşlanmış veya bir sorun var demek oluyor bu durum. Ben de OC ile bir zamanlar 360 FPS ye kadar performans aldığım bir oyunda şu sıralar en fazla 345 alabiliyorum. Güç kaynağın nedir?

Bede kendi ekran kartımı OC yapıp oyun açtığım zaman almıştım bu mavi ekranı. PSU kaynaklı olabilir, olay günlüğünde, windows>sistem dosyasındaki olayları kontrol et, 6008, 161 ve kernel 41 var ise PSU yaşlanmış veya bir sorun var demek oluyor bu durum. Ben de OC ile bir zamanlar 360 FPS'ye kadar performans aldığım bir oyunda şu sıralar en fazla 345 alabiliyorum. Güç kaynağın nedir?

TX850M kullanıyorum hocam. Buyurun olayları kaydettim. Fakat zaten kernel 41 PC çökünce gelen bir şey bunu direk PSU'ya bağlayamayız hocam. Açıklamasındada belirtmiş;
"Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir."

Çözüm:

RAM'leri tek tek denemeye başladım hangisinde çökmeye sebep oluyor ise onları seçtim, 2X 8 GB 3466MHz RAM'lerimde statik elektrik varmış toprağın üstüne koydum 1 saat civarı beklettim düzeldi sorun. Şu an oyuna girdim çökme yok en dandirikten sorunlar buluyor vallahi :D

Dosya Ekleri

• v2-90565_large.jpg
    v2-90565_large.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı