RX 5700 XT Sorun Çözümleri

Makaleler
11
Evet arkadaşlar, buraya RX 5700 XT ile sorunlarınızı çözmek için geldim. Kartın genel olark üretim hatalı olduğu söyleniyor, fakat karamsar düşünmektense çözüm odaklı düşünmeliyiz. Eğer aşağıdaki çözümler işe yaramazsa ve başka çözüm bulamazsanız garantiye göndermeyi deneyin.

1. Driver güncellemeden önce daima temiz kurulum yapın. Yani önce mevcut kullandığınız sürücüleri DDU ile kaldırın, sonra yeni driverları yükleyin.
2. PCIe 3.0 arabirimini kullanın.
3. Anakart ve ekran kartı BIOS'unuz güncellendiğinden emin olun.
4. Eğer DP kablonuz yoksa Freesync açmayın. DP kablo alacaksanız ise Vesa sertifikalı olduğundan emin olun.
5. Eğer hala Freesync açınca sorun yaşıyorsanız Freesync Range'i Extended yapın.
6. Radeon Anti Lag ve Radeon Image Sharpening ayarlarını, Radeon Settings'den kapatın.
7. Eğer Coil Whine sorunu yaşıyorsanız, FPS'i 60'a sabitlemeyi deneyin.
8. CCleaner indirip, kayıt defteri temizliği yapın.
9. MSI Afterburner, HWInfo, CPU-Z gibi programlar kullanmayın, RDNA mimarisi ile uyuşmuyorlar henüz.
10. Windowsunuz güncel değilse güncelleyin.
11. Chipset sürücülerinide güncellemeyi ihmal etmeyin.
12. Kartınız ısınıyorsa hangi model olduğunu belirtin ve kasanızın hava akışını kontrol edin.
13. Eğer kartınızın çekirdek frekansında dengesizlikler varsa Wattmandan power limit +50 yapın ve undervolt etmeye çalışın.

NOT : Redditen alıntıdır.

Son düzenleme:
Teşekkürler ama MSI Afterburner gibi program da sorun çıkmayacağını sanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sorunların üretim hatalı olduğunu düşünmüyorum. Evet bu kartın bazı marka modellerinde üretim sıkıntısı var Asus Tuf Gaming ve Rog Strix’te soğutma olarak. Ama diğerleri yazılımla hallolabilecek şeyler bence.

Coil Whine ile 60 FPS ne alaka yazılmış onu anlamadım. Fiziksel bir sorunu sanal olarak ört pas edilemez. Faydalı konu umarım birilerinin işine yarar. Ama bunların çoğunu deneyip hala sonuç alamayanları da görmüştüm. Yazıldığı gibi üretimden sorunlu bir karta yapılabilecek şeyler kısıtlı ve düşük ihtimalle yeterli.

Anlatması biraz zor, coil whine kart tam güç çekerken meydana geliyor ya, atıyorum biz X oyununu oynuyoruz, sınır koymadığımızda kart bu oyunu en fazla FPS'te çalıştırmak istiyor, kart kendini %100 kullanıyor yani, bunun için de çok fazla Watt çekiyor, ama biz 60 FPS'e sabitlediğimizde, kart o FPS için daha az watt çekecektir ve kullanımı düşecektir. Evet son dediğinize katılıyorum, karta yapılabilecek çözümler yazılımsallıkla sınırlı kalabiliyor, bazen bazı parçaları bozukta olabiliyor. Dediğim gibi bu karta yapılabilecek çözümler bir yere kadar, orasından sonra işi anca garanti halledebiliyor.
Bence tek çözüm almamanız.
Alanlara yardımcı olmaya çalışıyorum zaten, bu kartı sorunsuz kullanlar olduğunu da unutmayın.
Teşekkürler ama MSI Afterburner gibi program da sorun çıkmayacağını sanıyorum.
Okuduğum makalede bu tür izleme programlarının RDNA mimarisinde henüz hazır olmadığını ve bileşenlerin izlenemediği yazıyordu. Denemekte fayda var.
@dogant Sizden rica ediyorum bu konuyu sabitleyin, sorun yaşayan birileri olursa direk bu konuya gelsin, boşu boşuna konu salatası olmasın.

Son düzenleme:

Evet sorunu çözmüyor, sadece geçici olarak sesin azalmasını sağlıyor. Coil Whine sorununun kesin çözümü geri iade.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…