RX 5700 XT ve R5 3600 sisteme öneriler

selcukdemir

Hectopat
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Pulse.
Anakart: B450 Tomahawk Max.
RAM: G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah DDR4 3200MHz (2 adet)
HDD: Seagate 1TB 7200 RPM.
SSD: Samsung Evo 860 250GB.
Monitör: MSI Optix G27C4 27" 165Hz Full HD.
Kasa ve PSU:?

Kasa ve PSU için bütçem yaklaşık 1000TL ama biraz aşabilirim. Sistemin başka değiştirilmesi gereken parçası var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Topladığınız sistem gayet iyi isterseniz NVIDIA tercih edebilirsiniz ama size kalmış. PSU olarak Cooler Master MWE 700W 80+ 2xEPS Aktif PFC 120mm Fanlı Power Supply | Trendyol bu olabilir ve kasa olarak da orta seviye Dark Guardian 4x12cm RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGUARDIAN) | Teknobiyotik bu kasayı önerebilirim. Ama bütçeyi biraz aşıyor. Ancak o kart için oyunları Ultra'da oynanması gerektiği söyleniyor yoksa darboğaz yapabilir.

Son düzenleme:
Parçaların hiçbirinde bir hata yok. O bütçeye gidebilecek sağlam kasalar:
MB511 - Spec Delta
Bu kasaların 650 Watt modelleri yetecektir.

İşlemcin güzel fakat stok soğutucusu biraz kötüdür. Şuan olmasa bile ileride işlemci soğutucu almanı öneririm.
Anakart olarak alabiliceğin en iyi anakartlardan birini almışsın.
Ekran kartını Nvidia öneriyorum. Sebebi artık konsollar bile RTX destekliyor bu da demek oluyor ki çıkan oyunların hemen hemen hepsi RTX destekleyecek. Ayrıca Nvidia kartlar seni daha uzun süre götürebilirler, daha stabil bir yazılımları var. Tercihini Gigabyte RTX 2060 Super'den kullanabilirsin pişman olmazsın emin ol.
Kasa olarak benim çok beğendiğim 2 model var. Ayrıca hava akışları da ikisinde de çok iyidir.
Cooler Master Masterbox Td500
CORSAIR iCUE 220T
Bu iki modele göz atabilirsin. Siyah renkleri de var.
Psu olarak 600-700w arası 80+ sertifikalı bir psu alabilirsin.

Bende almayı planlıyorum ama 5700 XT alasım var çünkü 2060'dan daha güçlü ve RTX oyunları oynamıyorum. Sence hangisini tercih etmeliyim?

Therlmaltake versa J23 modeline bir bakabilirsin

Kasa olarak TD500 Cooler Master
Psu olarak Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol bunu alsam sorun çıkar mı?
td500 kasa ve Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol bu psuyu almayi dusunuyorum sogutucu onerebilir misin

Son düzenleme:
Haftaya bende sistem topluyorum. Amd işlemci olarak çok iyi fakat aynı şeyi ekran kartı için söylemem. Birçok sorunları varmış kartlarında ama bunların birçoğu giderilmiş. Benim içime sinmedi açıkçası. Sistemi alayım uzun süre idare etsin diyorsan nvidia seçmelisin bence. Bunların hepsi benim fikrim kişiden kişiye değişebilir. Toplıyıcağım sistem bu bakmak istersen.

İşlemci: Amd Ryzen 5 3600x 1650 TL
Anakart: Msi B450 Tomahawk Max 1000 TL
Ram: Gskill Triend Z (8x2) 3200MHz CL16 1000 TL Ekran Kartı: Gigabyte RTX 2070 Super Windforce 4800 TL
SSD: Seagate Barracuda 250 GB 350 TL
Harddisk: Seagate Barracuda 1 TB 350 TL
Kasa: Cooler Master Masterbox TD500 850 TL
Psu: ThermalTake Smart RGB 700w 80+ 600TL

TOPLAM: 10600 TL
Marka olarak bir bilgim yok 80+ gold sertifikalı bu güzel birşey. Alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…