RX 5700 XT ve R5 3600X sistem toplama

ahege

Hectopat
Vatan Bilgisayar indirimlerinden aşağıya bıraktığım sistemi paylaşmak istiyorum, çıkarıp eklemeler yapılmalı mı? Sizce durumu nedir?

323.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan kısmayıp en azından giriş seviyesi bir X570 serisi alınabilir, bu sayede ileriye dönük bir sistem olacaktır. PCIe 4.0 versiyonu şuan fazla önemli olmasa da ileride önemli bir eksik.
Şu an için o kadar bütçe artıramam, şuan bulunan anakart yeterli olacaktır diye düşünüyorum ileride belki tekrar upgrade edebilirim.

Şu an bakamadım ancak eğer 3600x ile normali arasında epey bir fiyat farkı varsa boş yere almayın 200 ghz için, oyunlarda 2 fps fark yapıyor.

O fiyat farkına stok fanı değiştirip yerine çok daha iyi bir fan alabilirsiniz(stok fanları her ne kadar iyi olsa da).

Anakarttan kısmayıp en azından giriş seviyesi bir X570 serisi alınabilir, bu sayede ileriye dönük bir sistem olacaktır. PCIe 4.0 versiyonu şuan fazla önemli olmasa da ileride önemli bir eksik.
X570 çipset kullanan anakart hiçbir şekilde giriş seviyesi değildir dostum. En az B450 çipset bir anakart alınmalı. Ben kendi kullandığım MSI B450 Max serisinden birini almanızı öneririm. BIOS'u 3000 serisi destekli geliyor. PCIe 4.0 şu an için aşırı derecede gereksiz bir özellik. Depolama kısmında bir SATA SSD bile Render vs. gibi işlerde fazlasıyla hızlı ve yeterli.
Ryzen 5 3600X önermem. Nedeni ise neredeyse 3600 ile aynı diyebileceğim bir işlemci için o fiyat farkını vermem.
Ryzen 5 3600 alır, monitörü 27" alırım tabi bütçem yetiyorsa.

@MayCrasH'a katılıyorum. O anakartın VRM'leri iyi değil, şahsen yaşadıklarımı yaşarsın ben B450 Bazooka V2 kullanıyorum. VRM'leri yanıyor maşallah. 3600X gibi bir islemci o anakartin VRM'leri haslar. X570 Gigabyte Aorus Elite alin bir kere alın ya da @Shadow Ryzen dediği gibi B450 Max serisi bir anakart alın. MSI B450 Gaming Plus Max gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı