Öncelikle merhaba arkadaşlar bu benim kaçıncı postum hatırlamıyorum, her şeyden önce herkese teşekkür ediyorum. Şimdi ben konu başlığında olduğu gibi sistem topluyordum son hali şuydu:
MSI Forge 100M.
Chieftech polaris 750W 80+ Gold.
MSI MPG B550 GAMING Plus.
Ryzen 5 3600XT.
MSI Gaming X RX 5700 XT.
G.Skill Ripjaws V 1x16 GB 3200 MHz CL16.
Kingston A2000 500GB NVMe.
Sonra 600-700 TL indirimde Gigabyte RX 5700 XT gördüm ve aldım ne de olsa toplama dedim.
Sonra RAM gördüm 2x8 3600 CL19 olduğunu sonradan gördüm, neyse üstte düşündüğüm sistem bir anda çöp oldu ama bir bütçem vardı.  Dedim bu hayatta bir kere geliyoruz şimdi de forumda yaklaşık 3 4 haftadır post atım. Sistem araştırıp optimum sistem elde etmeye çalışıyorum herkesin farklı fikri var. Bazısı PSU Killer diyor, bazısı AMD işte yazılım kötü vb şeyler.  Yani paramız yok be ağam. Neyse şimdi de ASUS ROG 750W PSU gördüm normalde PSU yaklaşık 600 TL idi ekstra 400 TL ödeyerek bunu alabiliyordum. Dedim yine heyecanı olsun onu da aldım geriye kalanlar anakart SSD ve işlemci. Şimdi aklıma gelen ve beni rahatsız eden soru bu sistemi 3-5 hafta uzay sistem olarak kullansam kasaya para kalmadı çünkü. Ben bu işin bu kadar zor olacağını bilmiyordum. Çünkü PSU kötüyse ya patlar sistem gider veya sürekli kapanır voltajdan, ekran kartı sorunluysa mavi ekran, CPU uymazsa darboğaz, RAM kötüyse FPS düşüşü RAM yetersizse sorunlar ve SSD almazsan HDD alırsan yavaş açılır.   Her yerde sorun. Benim burada tek düşündüğüm şey kasa olmazsa olmaz değil ama olsa daha iyi olur gibi bir şey. Bu arada kasayı inşallah alacağım, kasa hala aynı kasa olacak tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Herkese şimdiden teşekkür ediyorum.