RX 5700 XT Yüksek Saat Hızı

Öncelikle primary bios performans modu. Eğer frekansınızın düşmesini, fan hızınızın düşmesini istiyorsanız secondary bios seçebilirsiniz, sessiz modu o. Ve ikisi de Sapphire’e ait yani secondary bios seçseniz bir sıkıntı olmaz merak etmeyin, sapphire tarafından testleri yapılmış bunların ne de olsa. Sıcaklık ve fan hızı değerlerimiz aşağı yukarı aynı. Kasanızı merak ettim içini atsanız da bir görsek
[/QUOTE]

Yanlış montaj yapmış olabilirim, hayatımda ilk defa bir kasa montajı yaptım.
Hemde böylece değerlendirmiş oluruz
Anlık olarak böyle çalışmakta.

Son düzenleme:
En azından bu sefer hata için değilde kullanıcısını performansı yuksek gelip sasırtarak konu actıran bi amd kartına denk geldik

Eki Görüntüle 499061
[/QUOTE]
Soğutucuyu öne koymuşsunuz pull-push yaptığı için cpu sıcaklığınız ciddi anlamda düşüktür hangi cpu’yu kullanıyorsunuz bu arada? Arkada egzoz fan göremedim üstte mi fan var acaba? Eğer kasanız destekliyorsa sıvı soğutmayı üste koyun bence çünkü bu şekilde radyatörden çıkan sıcak hava içeri giriyor. Ayrıca şuan üst kısımda var mı bilmiyorum ama arkaya egzoz fanı koymalısınız bence bir adet.
En azından bu sefer hata için değilde kullanıcısını performansı yuksek gelip sasırtarak konu actıran bi amd kartına denk geldik
Sorunların çoğu kullanıcı kaynaklı. Kasası hava almayan, önü kapalı kasaya sahip olan adamlar geliyor buraya kartım AMD kartım ısınıyor diye konu açıyor. Bende Aerocool Airhawk Duo var 70 derece 1200-1400 rpm arası. Fanlardan ses gelmiyor o kadar yavaş dönüyorlar öyle söyliyim. Bu dediklerim performans modundaki hali bi de. Sessiz moda alsam fan açmayacak heralde Rog Strix ve Tuf serilerinde kronik sorunlar var onlardan uzak durmak lazım. Bi de yazılımsal sorunlar var Adrenalin 19.9.2 kurdum sorunsuz çalışıyor şuan. Adrenalin 20’deki sorunlar düzelene kadar böyle idare edicez artık.

Eki Görüntüle 499061
Soğutucuyu öne koymuşsunuz pull-push yaptığı için cpu sıcaklığınız ciddi anlamda düşüktür hangi cpu’yu kullanıyorsunuz bu arada? Arkada egzoz fan göremedim üstte mi fan var acaba? Eğer kasanız destekliyorsa sıvı soğutmayı üste koyun bence çünkü bu şekilde radyatörden çıkan sıcak hava içeri giriyor. Ayrıca şuan üst kısımda var mı bilmiyorum ama arkaya egzoz fanı koymalısınız bence bir adet.
[/QUOTE]
CPU i9 9900KS.
Egzoz fan gerek duymadım koymalı mıyım?
Bu kadar soğutma yeter diye düşündüm.
CPU başında Corsair H150i görev yapıyor.
Kasanın ön kapağını açtığımda zaten haddinden fazla soğuk olduğunu görüyorum.
Ben bu fanları eksiltmeyi düşünürken, siz artmasını söylüyorsunuz.
Dikkate alacağım, önerdiğiniz bir egzoz fan var mı?
İlk zamanlar yeşil ekran gibi sorunlarım oluyordu.
Örneğin, oyun oynarken vs. birden ekran tamamen yeşil renk oluyordu.
Biraz zaman geçince böyle canavarlaştı

CPU i9 9900KS.
Egzoz fan gerek duymadım koymalı mıyım?
Bu kadar soğutma yeter diye düşündüm.
CPU başında Corsair H150i görev yapıyor.
Kasanın ön kapağını açtığımda zaten haddinden fazla soğuk olduğunu görüyorum.
Ben bu fanları eksiltmeyi düşünürken, siz artmasını söylüyorsunuz.
Dikkate alacağım, önerdiğiniz bir egzoz fan var mı?
[/QUOTE]
Aslında kasaların ama belirli bir hava akışı oluşturmak kasanın içinde. Önden soğuk havayı alıp arkadan atması lazım. Ekran kartı, işlemci sıcaklıklarını etkiliyor bunlar. Kasanızın ne kadar iyi hava akışı olursa o kadar iyi sıcaklık değerleriniz olur. Kasada egzoz fan tabi ki olmalı ekran kartından çıkan sıcak havayı dışarı atmak için. Benim tavsiyem sıvı soğutmayı üste alıp arkaya bir adet egzoz fan koymanız. Böylelikle ekran kartı daha serin çalışabilir. Fan konusunda pek bilgim yok açıkçası kasa fanı ne de olsa. Corsair’in öndeki RGB fanından alabilirsiniz isterseniz uyumlu olur hem.

Aslında kasaların ama belirli bir hava akışı oluşturmak kasanın içinde. Önden soğuk havayı alıp arkadan atması lazım. Ekran kartı, işlemci sıcaklıklarını etkiliyor bunlar. Kasanızın ne kadar iyi hava akışı olursa o kadar iyi sıcaklık değerleriniz olur. Kasada egzoz fan tabi ki olmalı ekran kartından çıkan sıcak havayı dışarı atmak için. Benim tavsiyem sıvı soğutmayı üste alıp arkaya bir adet egzoz fan koymanız. Böylelikle ekran kartı daha serin çalışabilir. Fan konusunda pek bilgim yok açıkçası kasa fanı ne de olsa. Corsair’in öndeki RGB fanından alabilirsiniz isterseniz uyumlu olur hem.
[/QUOTE]

Ben bunu bir araştırayım, bakalım bir fark olacak mı?
Öndeki fanlar arkadaki boşluk için uyumlu değil. Önde bulunan fanlar'ın boyutları hayli büyük.
Arka boyuta göre bir tane araştırayım?
Siz peki kendi kasanızda kullanıyor musunuz? Yüksek bir etkisi var mı?
1-2 derece için uğraşmayayım Zaten zor montajını yaptım.
Birde sıvı soğutma üst tarafa olmuyor, aslında olur ama kablolar için yeterli alan yok.
Zaten almadan önce bir çok kasada deneme yaptım ancak üst taraftan geçiş için bir kasa bulamadım. Zaten bütün kurulum videolarında herkes benim yaptığım gibi yapıyor, ki bende oralardan bakın yaptım

Ben bunu bir araştırayım, bakalım bir fark olacak mı?
Öndeki fanlar arkadaki boşluk için uyumlu değil. Önde bulunan fanlar'ın boyutları hayli büyük.
Arka boyuta göre bir tane araştırayım?
Siz peki kendi kasanızda kullanıyor musunuz? Yüksek bir etkisi var mı?
1-2 derece için uğraşmayayım Zaten zor montajını yaptım.
Birde sıvı soğutma üst tarafa olmuyor, aslında olur ama kablolar için yeterli alan yok.
Zaten almadan önce bir çok kasada deneme yaptım ancak üst taraftan geçiş için bir kasa bulamadım. Zaten bütün kurulum videolarında herkes benim yaptığım gibi yapıyor, ki bende oralardan bakın yaptım
[/QUOTE]
Sitesinde baktım üst taraf maksimum 240mm destekliyormuş ben 360 da destekliyordur diye düşündüm ama yanılmışım. Soğutucu sadece önde olabilir yani şuan. Ama radyatörde içeri giren bu sıcak havanın dışarı atılması lazım. Corsair’ın sitesinden baktım öndeki fanlar sp120 statik basınç fanları. Pull-push yapmanıza gerek yok bence radyatörün arkasında 3 tane fanı üstte 2 arkada 1 olacak şekilde, dışarı hava atacak şekilde yerleştirirseniz çok iyi olur. Fanların hepsi 120’lik. Dediğim yerlere uyacaktır. Anlatmaya çalıştığım şey;
Kasanızın fan ve radyatör desteği;

Sitesinde baktım üst taraf maksimum 240mm destekliyormuş ben 360 da destekliyordur diye düşündüm ama yanılmışım. Soğutucu sadece önde olabilir yani şuan. Ama radyatörde içeri giren bu sıcak havanın dışarı atılması lazım. Corsair’ın sitesinden baktım öndeki fanlar sp120 statik basınç fanları. Pull-push yapmanıza gerek yok bence radyatörün arkasında 3 tane fanı üstte 2 arkada 1 olacak şekilde, dışarı hava atacak şekilde yerleştirirseniz çok iyi olur. Fanların hepsi 120’lik. Dediğim yerlere uyacaktır. Anlatmaya çalıştığım şey;Eki Görüntüle 499102
Kasanızın fan ve radyatör desteği;Eki Görüntüle 499101Eki Görüntüle 499100
[/QUOTE]

Bu bilgilere nereden ulaştınız?
Bir link verebilir misiniz?

Bu bilgilere nereden ulaştınız?
Bir link verebilir misiniz?
[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…