RX 5700XT Çift monitörlü sistemde oluşan sorun

Parpatel

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, iki ay önce aldığım Viewsonic VX3211-2K-MHD ve ikinci monitör olarak kullandığım Asus VX248H. Ekran kartıma DP ile Viewsonic'i, HDMI ile Asus'u bağladığımda Viewsonic'de birkaç saniyelik kararmalar, şerit halinde renk bozulmaları oluyor. Aynı sisteme Viewsonic'i HDMI kablosu ile ikinci monitör olmadan bağladığımda ise herhangi bir sorun olmadan kullanabiliyorum. Sistem bileşenleri:

İşlemci: R5 2600X
Anakart: Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING(rev.1.0)
Bellek: Corsair VENGEANCE 8 GB 2666 MHZ
Ekran Kartı: RX 5700XT EVOKE OC
Depolama: Adata XPG SX8200 Pro 512GB
Güç Kaynağı: FSP HYDRO 700W
DP kablosu: Digitus DP to Dp (2 metre)

Bu sorunun kaynağı sizce ne olabilir, monitörlerden yada ekran kartından kaynaklanan bir problem midir? Yardımcı olursanız sevinirim. Sorunun daha doğru anlaşılabilmesi için bir adet video yüklüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende sorunun kaynağının kablo olabileceğini düşündüm ama iyi yorumları olunca size sormak istedim. Bu şartlar altında kablo dışında bir bileşende sorun yoktur değil mi?

Yardımlarınız için teşekkür ederim, kablo elime ulaştığında yeniden cevaplarım.
Çözüldü arkadaşlar.

Sisteme önceden taktığım 8x8 Corsair(3200MHZ) bellekler sorun yarattığı için eski belleğime dönmüştüm, sorun yaratan ise ben ve benim ezbere yaptığım şeylermiş. Yazıyı okuyan arkadaşlar lütfen bu hatalara düşmeyip kılavuzları her zaman okuyun. 8 GB(2666MHZ) olan belleğim bir ekrana ucu ucuna yeterken ben ikinci monitörü bağladım ve anakart kitapçığına bakmam gerekirken ezbere 1. ve 3. portlara(1-2-3-4 diye düşünerek) taktım. Anakartımdaki bellek slotları 1-3-2-4 şeklinde sıralıymış kablo ve bellek değişimine gerek kalmadan sorun çözüme ulaştı, bu bahaneyle bir tecrübe daha edinmiş oldum. Konuyu kapatabiliriz, kendi hatam yüzünden zamanınızı çaldığım için kusura bakmayın lütfen.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…