Arkadaşlar RX5700 XT kullanıyorum. Ara sıra ani frekans düşüşü oluyor. Ama sıcaklık değerleri çok iyi, 65 üstüne çıkmıyor genelde. Sizce azaltmalı mıyım frekans hızını, bana biraz fazla gibi geldi çünkü? Sapphire modelini kullanıyorum.
Hocam burada hiç mhz düşmüyor ama dikkatimi çeken şey mhz değeri 1700 ü hiç geçmedi. Oyunlarda kendini 1970'e kadar zorluyor sonra birden düşüyor. Acaba yeterince güç çekemiyor mu PSU'dan?
Anlık takılma sorunu niye oluyor o zaman ram ile alakalı olabilir mi? Veya anakart? R5 5600 kullanıyorum ısı problemi yok 50 dereceyi pek geçmez. M2 SSD kullanıyorum zaten. Sıcaklık ve hdd'yi eleyince ram kalıyor gibi sadece. 16 GB 3000 MHZ ram kullanıyorum ama eskidiler.
Hafif oyunlar hariç oluyor. O yüzden ramlerden şüphelendim ama emin olamıyorum. Bu takılma yüzünden çoğu parçayı değiştirdim bilgisayarda. Ram, anakart kaldı geriye. Anakart olarak B450 M-K kullanıyorum.
@MonkeyDGarp
Sürücü kaynaklı olabilir. Sürücüleriniz güncel mi? Belki güncel sürücüde sorun vardır. Sürücü güncelledikten sonra mı oldu yoksa sistemi aldığınız zamanda anlık takılma sorunu var mıydı?