Çözüldü RX 5700XT sistem donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tentaroza

Hectopat
Daha fazla  
Forza Horizon 5 oynuyordum birden monitör gitti monitörün yazısı cıktı ekran yoktu Forza donmuştu ama arkadan müzik sesi geliyordu ama Forza'nın araba sesi donmuştu. Ben de PSU'dan kapattım simdi de acılmıyor PC.
İşlemci Ryzen 5. 3600.
16 GB RAM.
650W PSU.
RX 5700XT 3 fanlı.

Dosya Ekleri

• IMG_3458.jpeg
    IMG_3458.jpeg
    50 KB · Görüntüleme: 77
Çözüm
PSU'nun fişini çıkar. Güç düğmesine birkaç kez bas. 5-10 saniye bekle. PSU fişini tekrar tak ve öyle açmayı dene.
Oyun içerisinde grafik ayarlarını mı yükselttin de dondu? Yoksa oyun sırasında mı?

Ekran kartını inceleyin, pinlerinde ve ek güç girişlerinde yanma falan var mı? Kartı İyice oturtun ve BIOS pilini çıkarıp BIOS resetleyin. Söylediklerinize göre ekran kartı ölmüş de olabilir.

PSU'nun fişini çıkar. Güç düğmesine birkaç kez bas. 5-10 saniye bekle. PSU fişini tekrar tak ve öyle açmayı dene.

Çözüm

Ekran kartını inceleyin, pinlerinde ve ek güç girişlerinde yanma falan var mı? Kartı iyice oturtun ve BIOS pilini çıkarıp BIOS resetleyin. Söylediklerinize göre ekran kartı ölmüş de olabilir.

Ekran kartının ışıkları yanıyor bir sorun yok sanırım onda.

Açıldı hocam şimdi de bu sorun daha önce de oldu yazılımla alakalı olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı