Çözüldü RX 5700XT sistem kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umt81

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu sorunla 2. kez az önce karşılaştım. Cyberpunk'ı Ultra grafiklerde açtığımda başıma geldi ve az önce Metro 2033 oynarken bilgisayar tak diye kapandı. Bilgisayarı tekrar açmak istediğimde bilgisayar açılmıyor. Ancak bilgisayara giden tüm elektriği kestikten sonra tekrar açabiliyorum yani bilgisayarın fişini prizden çıkartıp tüm ışıkların sönmesini bekliyorum ve ardından tekrar takıyorum, o şekilde açılıyor. Bu neden olabilir? Güç kaynağımı değiştirmem gerekiyor, hala değiştirmedim. O yüzden olduğunu düşünüyorum bilir kişilerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bilgisayar Sistemim:
Anakart: ASUS Prime B450M-K
GPU: RX 5700XT
CPU: R5 3600
RAM: 2x8 GB 3200 MHz RAM
256 GB SSD, 1 TB HDD ve 2 adet monitör kullanıyorum.

Çözüm

Ben PSU yetmediğini düşünüyorum. Bence düzgün 650W vermiyordur. Bu yavruyu iyi beslemek lazım. Ben 850W ile bolca besliyorum. Ama belli ki siz yavruyu aç bırakmışsınız .
Güç kaynağınız nedir?
Büyük ihtimal PSU yetmediği için kapanıyor.

Arkadaşlar güç kaynağının marka modeline bilgisayar içerisinden bakabileceğim bir yer var mı kutusunu bulamıyorum da

Arkadaşlar güç kaynağının marka modeline bilgisayar içerisinden bakabileceğim bir yer var mı kutusunu bulamıyorum da

Sizinki belki 550W ya da 650W olabilir RX 5700XT oyunlarda bayağı güç tüketiyor yetemeyebilir 550W ya da 650W

Kasa toplama ise açabilirsiniz. Eğer hazır sistem ise garanti dışı kalır.

Toplama almıştım kasanın her tarafını açtım fakat güç kaynağının markasının yazdığı etiket ulaşamadığım bir yerde ama 600w peak 650w olduğunu biliyorum ve 80+ değil zaten değiştirmek istiyordum umarım psu yetmezliği yüzünden kapanıyodur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…