RX 5700XT takılma sorunlarının çözümü

onur keskin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 3 gün önce bir sistem topladım. RX 5700 XT ekran kartlı sistemi topladıktan sonra testlere başladım. Stres testlerinde sorun çıkmadı fakat bazı oyunlarda sorun çıktı. Sorunum anlık FPS droptu. 150 FPS'den birden 70-80'e düşüp anlık takılmasıydı yani stuttering da diyebiliriz. Bu sorunu araştırdığımda birçok kişinin bu sorunu yaşadığını birçok çözüm yolu aradığını fark ettim. Ben de 3 gündür araştırıyorum ve bir çözüm yolu buldum. Belki bu ekran kartını yeni almış veyahut da alacak arkadaşlar bu sorunla karşılaşırsa ki karşılaşma ihtimali yüksek onların faydalanması adına bu konuyu açıyorum.
1 -Radeon sürümüm 20.2.2.
2- Radeon ayarlarım.

driver1.jpg

3- Yapmanız gereken.

güç planı 1.jpg

4- Yapmanız gereken.

güç planı 2.jpg

5- Bu ayarları yaptıktan sonra arkadaşlar anlık takılmalar sona erdi yani ara ara yine FPS 140'dan 100'e düşüyor fakat takılmıyor yani donma olmuyor. Bu ayarları yapmadan önce özellikle PUBG'de çok fazla FPS düşmesi anlık takılma yaşıyordum.
6- Özellikle bu konuyu açmamın sebebi yabancı forumlarda yaptığım araştırmalar da bir çok kişi bu sorunun çözümünü bulamayıp kartını iade etmiş ve şunu söylemek istiyorum yukarıdaki yazdıklarım benim araştırmam değil. Ben mevcut olan bütün araştırmaları deneme yanılma yöntemi ile denedim ve bu yukarıdaki araştırmayı bir yabancı forumdan buldum. Son olarak bunu denediğim de sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam çok güzel sistem 5700XT 8+6 pin güç girişli olması iyi olmuş. Eğer resetlenme, görüntü gitmesi veya kapanma yaşarsanız muhtemelen PSU (PSU model olarak biraz düşük) değiştirmeniz gerekebilir. Umarım yaşamazsınız güle güle kullanın.👍

Teşekkürler benim kullandığım model Gigabyte bu model için 600W öneriliyor genel de fakat Gaming X modelleri için 750W öneriliyor ama birkaç aya PSU yükseltmesi yapacağım 750W olarak güncelleceğim.

Teşekkürler benim kullandığım model Gigabyte bu model için 600W öneriliyor genel de fakat Gaming X modelleri için 750W öneriliyor ama birkaç aya PSU yükseltmesi yapacağım 750W olarak güncelleceğim.

Gigabyte 5700XT modelinde rev 2.0 ile kartı gizlice tazeledi hem kart 8+6 pin nispeten uysal başlı 5700XT kartlarından. İşallah sıkıntı çıkarmaz PSU açısından. Güle güle kullanın güzel kart.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı