@Talha Karakaya
Önce konu sahibine cevap vereyim; 2070S Gaming X Trio’u 4762TL’e puanı güzel bir N11 satıcısından daha ucuza ben bulamadım. Eğer görüntü sizin için önemli ise elbette alınabilir çok güzel bir kart. Ama bütçemi çok zorlamak istemem derseniz Gigabyte veya ZOTAC 2070S ile makul soğutmayı ve aynı performansı yine elde edebilirsiniz.
@Furkan Aksngr @curiousoftech
Aklım 2060S’e gitti bir an, önere önere kafamda yer etmiş. Birkaç oyun dışında 2070S kartı 5700XT’den daha güçlü bir kart (RTX’li 1080Ti gibi bişi).
2900TL’e stok soğutuculu ve kullanıp memnun olanların bulunduğu 5700XT gibi bir kart, özel soğutmalarının dahil 3100-3500TL civarına alınabildiğinden, 4000TL altına bulamadığım 2070S ile arasında kalmak birçok kişinin yaşayacağı bir durumdur. Dediğim gibi yazılımsal kusurları mevcut olduğundan 500-1000TL fazla verilip 2070S de alınabilir veya görüntüsü mükemmel ve soğutması mükemmel Nitro+ alınıp istenirse daha sonradan ARGB 3’lü fan kiti eklenip görsel şölene dönüştürülebilir. Ben AMD’e önyargısı olanlara direk zaten Nvidia öneriyorum. Bazı oyunlarda daha güçlü olduğundan hatalı söylemde bulunmama sebep olan 5700XT’i ise bütçesi sınırlı ancak alabileceği en yüksek performansı isteyenlere öneriyorum.
Bu arada bir şey belirtmek isterim. Ben de insanım ve günde 10-15 tane sistem veya 20-30 tane bileşen tavsiyesinde bulununca kafa gidip gelebilir. Kartlar birbirine çok yakın olduğundan mı bilmiyorum bir an öyle yazdım.
Pat diye rapor eden ve pat diye raporu görüp pat diye uyarı veren moderatörü de takdir ediyorum. Ben bu duruma az çok bile benzemeyen, bariz ve abartı şekilde yanlış bilgi verenleri raporladığımda alıntı yaptığımdan ve haber verdiğimden hemen mesajlarını değiştiriyorlardı ve moderatörlerimiz ‘’Yanlışını düzeltmiş, insandır hata yapar’’ diyerek uyarı vermeden geçiştiriyordu beni. Şu basit bir yarı hata durumunda bile bana direk uyarı veren görev aşkıyla yanıp tutuşan moderatör her kimse, onu da ayrıca tebrik ediyorum. Ben basit gördüğüm yazım hatalarını veya saçma soruları raporlamıyorum ki insanlar uyarı yemesin ve 1 saat 3 saat cevap yazma hakkı gitmesin diye ancak artık umrumda olmaz, hatasını gördüğümü raporlayacağım, sizi de ekstra takip edeceğim.
NOT: Beni burada tanıyanlara da ayrıca bir parantez açayım; ‘’Bu ilk yanlış bilgilendirme uyarımdır, dileyen olursa SS atabilirim’’. Zaten hatamı farkettim ve mesajımı değiştirmeden üzerine düzeltme mesajı yazıyordum ancak idealist moderatörlerimiz sağolsun uyarı yemişim. Ben hobi olarak burada insanlara yardımcı olmaya ve keyif almaya geliyorum. Buna da devam edeceğim.
Fiyat çok iyi, direk almanızı öneririm.