RX 5700XT vs RX 6600

WizardTR

Hectopat
Arkadaşlar RX 5700 XT mi RX 6600 mü almalıyım? 2. Elden 5000 serisinde WattMan hatası alan çok fazla insan varmış. Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben RX 5700XT kullanıyorum 3 senedir aşırı memnunum. Ama bütçe varsa ikisi yerine RX 6600 XT alırdım. RX 5700XT %15 daha güçlü ama ona göre güç tüketimi neredeyse 2 katı o sebeple verimlilik açısından RX 6600 çok daha iyidir.

Neredeyse eşit güçteler, çok daha az güç tüketiyor, daha güncel, Wattman sorunu yok ve Ray Tracing desteği var. Kesinlikle RX 6600.

Rx 6600 kullanıyorum tavsiye ederim. 5xxx serisini alıp kafa ağrıtmaya gerek yok.

Şunu belirteyim ama mesela her iki ekran kartını da kullanmış biri olarak RX 5700XT oyunlarda aralarında çok FPS farkı olmamasına rağmen %1 ve %0.01 FPS değerlerinde çok daha iyi değerler veriyor ve daha akıcı hissettiriyor. Belki bana da öyle gelmiş olabilir.

RX 6600 alınması için sebepler;

DX 12_2 Ultimate desteği, hw Ray Tracing, çok düşük güç tüketimi yüksek verimlilik, AFMF desteği avantajı var.

RX 5700XT alınması için sebepler;

256 bit bellek bant genişliği, oyunlarda ortalama %15 daha yüksek FPS deneyimi avantajı var.

Ama şunu da belirteyim RX 6600 Ray Tracing çekirdekleri var sadece onun dışında performans berbat ötesindedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…