RX 570'i 62 derecede kullanmak

Lochart

Decapat
76 derecede çalışan RX570'i 62 dereceye kadar çektim. Gün içinde fırsat bulursam ayrıntılı bir konu açmayı düşünüyorum. 20 dakika kadar test ettim 62-63 derecede çalışıyor tamperli cam takılıyken. Onu çıkartınca 58'e kadar düştüğünü gördüm. Öndeki üç fandan birisi çalışmıyor bir fan daha taktığım zaman sıcaklığı koruyup fan hızını bir tık azaltabileceğimi düşünüyorum. 2700 RPM'in zararı olur mu? Max kaça çıkmalı?

Dosya Ekleri

• IMG_20190821_001926.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları yüksek de çalıştırmak gelecekte performans da sıkıntı yaşatabilir. Bende 1 ay önce ASUS TUF 1660Ti aldım 86 dereceden 60 derecelere kadar indirdim ama bunu duyunca fan hızını biraz azaltıp 70 derecelere sabitledim.

Hocam ekran kartı ile bu şekilde oynamak donanıma ciddi zararlar verebilir, hem belirttiğiniz ısı değerleri çok yüksek değil olması gerektiği gibi.

76 derece yüksek TDP değerli bir ekran kartı için korkulacak bir sıcaklık değeri değil normal sayılır. Kasa içi hava akışınızı düzenleyin. Egzoz fanların yönlerini kontrol edin ve kablolamayı düzgün yapmaya çalışın hava akışı için. Fanları yüksek devirde çalıştırmak bir süre sonra fan bilyelerinin aşınmasını sağlar ve ileride ses çıkartmaya ve tam performansta çalışmamaya başlar.

Undervolt yaptınız zannedersem. Sıcaklıklar iyi fakat fan hızı aşırı fazla. Armor modelinde 2300 RPM üstüne çıkınca ekran kartı anırmaya başlıyor. Aynı modeli 63-64 derece 1600-1700 RPM de kullanıyorum.

Ben de ömrünü kısaltacağını düşündüğüm için 2200-2300 civarı kullanmayı düşünüyorum. 1700 de gereksiz düşük bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…