RX 570'in RX 470 Gözükmesi

Ninna

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık iki hafta önce kendim için bir sistem aldım. 4000 TL bütçe ile tüm parçaları sıfır olarak alabileceğim en uygun sistemi aldığımı düşünüyorum. Fakat sistemimde kafamı kurcalayan birkaç detay dikkatimi çekti. Bunlar için sizden yardım istiyorum.

Sistem bileşenleri:
* İşlemci: AMD Ryzen 3 1300X
* Anakart: MSI B450M PRO-VDH PLUS
* Ekran Kartı: MSI RX 570 Armor 4G
* RAM: Corsair Vengeance LPX Cl 16 8 GB 3000 MHz
* SSD: WD Green 120 GB
* HDD: WD Blue 1 TB 7200 Rpm
* Kasa: Frisby FC923G

Eski monitörüm Philips 192E'yi kullanıyorum.
Yeterli bütçem olduğunda daha iyi bir monitor almayı düşünüyorum.

Ekran kartım sistemde RX 470 olarak gözüküyor. Bunun performansa, donanıma ve yazılıma bir zararı olur mu?
Nasıl düzeltilebilir?
İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler...

Doğru sürücüyü yüklemediğinizden dolayı bu sorunla karşılıyorsunuz muhtemelen, bir sorun yaratmaz ama düzeltmeniz daha iyi olur. DDU indirip ekran kartı sürücülerinizi güvenli modda kaldırın, ardından https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570 girip işletim sisteminize göre 19.5.1 sürücüsünü kurun. Sorununuzun düzelmesi lazım.
Sistem kendisi için en doğru en güncel yazılımı otomatik olarak yüklemiyor mu?
Peki ekran kartı sürücüsünü silersem görüntü almada bir problem yaşar mıyım?
DDU artık tavsiye edilmiyor. Bence elle silin.
Nasıl yapacağımı açıklar mısınız?

Sistem kendisi için en doğru en güncel yazılımı otomatik olarak yüklemiyor mu?
Peki ekran kartı sürücüsünü silersem görüntü almada bir problem yaşar mıyım?

Nasıl yapacağımı açıklar mısınız?
Bazen bu tür hatalar olabiliyor. Özellikle RX 500 ve 400 serisinin birbirlerinden neredeyse bir farkı olmaması bu tür sorunlara yol açıyor olabilir. Elle yüklemek her zaman daha iyidir. Ve ekran kartı sürücülerini sildiğinizde herhangi bir problem yaşamazsınız.

Kim tarafından edilmiyor? Üreticiler bile DDU kullanın derken siz nereden çıkardınız bunu?
Murat Bey, siz ben ne dersem karşı çıkıyorsunuz, belki de herkese yapıyorsunuz. Sonra 4 günlük ban veriyorsunuz önünüze gelene. Sebep ''Yanlış Bilgilendirme'' O zaman da yanlış bilgilendirmemiştim, şimdi de yanlış bilgilendirmiyorum. Tabii siz yine önünüze gelene ban veriyorsunuz... Örnek verirsek günümüzde popüler olan markalardan ''Monster Notebook'' kesinlikle DDU Programını önermiyor. Onun dışında arkadaşımın da çalıştığı ve adını veremediğim ancak çok iyi bir teknik servis firması da kesinlikle DDU'yu önermiyor. Ayrıca birçok teknoloji forumunda (Türkiye'de değil, yabancı sitelerde) DDU önerilmiyor, en çok da Notebook'larda sorunlara yol açtığı söyleniyor. Dilerseniz araştırabilirsiniz. Şimdi lütfen yine düşüncenize uymayan bir şey söylediğim için bana ban verin. İyi günler, iyi banlamalar dilerim.

Murat Bey, siz ben ne dersem karşı çıkıyorsunuz, belki de herkese yapıyorsunuz. Sonra 4 günlük ban veriyorsunuz önünüze gelene. Sebep ''Yanlış Bilgilendirme'' O zaman da yanlış bilgilendirmemiştim, şimdi de yanlış bilgilendirmiyorum. Tabii siz yine önünüze gelene ban veriyorsunuz... Örnek verirsek günümüzde popüler olan markalardan ''Monster Notebook'' kesinlikle DDU Programını önermiyor. Onun dışında arkadaşımın da çalıştığı ve adını veremediğim ancak çok iyi bir teknik servis firması da kesinlikle DDU'yu önermiyor. Ayrıca birçok teknoloji forumunda (Türkiye'de değil, yabancı sitelerde) DDU önerilmiyor, en çok da Notebook'larda sorunlara yol açtığı söyleniyor. Dilerseniz araştırabilirsiniz. Şimdi lütfen yine düşüncenize uymayan bir şey söylediğim için bana ban verin. İyi günler, iyi banlamalar dilerim.
Dostum kusura bakma ama Murat Abi hakli. Tum ureticiler DDU kullanin diyor siz gelip DDU onerilmiyor diyorsunuz. Ayrica 32.000 mesaji olup yuzlerce kisiye yardim etmis birine boyle seyler soylemeniz uzucu. Gercekten yanlis bilgilendirme yapmis olacaksiniz ki sureli olarak cezalandirilmissiniz. Bu sitedeki hicbir moderator gereksiz ceza vermez.

Dostum kusura bakma ama Murat Abi hakli. Tum ureticiler DDU kullanin diyor siz gelip DDU onerilmiyor diyorsunuz. Ayrica 32.000 mesaji olup yuzlerce kisiye yardim etmis birine boyle seyler soylemeniz uzucu. Gercekten yanlis bilgilendirme yapmis olacaksiniz ki sureli olarak cezalandirilmissiniz. Bu sitedeki hicbir moderator gereksiz ceza vermez.
Katılmıyorum. Merak etmeyin emin olmadığım bir şeyi söylemem :) Dilerseniz arayın Monster'ı. Veya internetten araştırın.

Murat Bey, siz ben ne dersem karşı çıkıyorsunuz, belki de herkese yapıyorsunuz.
İnsan ayırt etmem, ben yazılana bakarım. Demek ki hak etmişsiniz ceza alıyorsunuz.
Sonra 4 günlük ban veriyorsunuz önünüze gelene. Sebep ''Yanlış Bilgilendirme'' O zaman da yanlış bilgilendirmemiştim, şimdi de yanlış bilgilendirmiyorum. Tabii siz yine önünüze gelene ban veriyorsunuz
Yönetici iken ban yetkim vardı şimdi yok, burada da yanlış bilgi veriyorsunuz :D Benim yaptığım sadece kurala aykırılık varsa yönetime bildiririm gereğini onlar yapar.
Örnek verirsek günümüzde popüler olan markalardan ''Monster Notebook'' kesinlikle DDU Programını önermiyor. Onun dışında arkadaşımın da çalıştığı ve adını veremediğim ancak çok iyi bir teknik servis firması da kesinlikle DDU'yu önermiyor.
Monster ilk çıktığın çok tutulsa da artık destekleri yetersiz olduğundan tarafımca çok tavsiye edilmiyor alternatifi yoksa. Yazılımsal desteği olmayan bir firmanın yazılım hakkında tavsiye vermesini dinlemem. Kullanma demesinin sebebi de verdiği yazılımla yıllarca kullanılabileceğini düşünen firmalardan olduğundan sat gitsin mantığıyla devam ediyorlar artık. Arkadaşını da bilemem ama kullanma diyorsa bilgisi eksiktir veya kullanmayı tam bilmiyordur.
Ayrıca birçok teknoloji forumunda (Türkiye'de değil, yabancı sitelerde) DDU önerilmiyor, en çok da Notebook'larda sorunlara yol açtığı söyleniyor. Dilerseniz araştırabilirsiniz.
Yurt dışında DDU kullanma denilen şu ana kadar hiç görmedim en azından bilen ve yetkili biri tarafından. Araştırmaya gerek yok çünkü zaten araştırmacıyım sorunları çözerken bir çok forum vb. yerlere giriş yapıyorum dediğini kanıtlayan bir veri görmedim aksini gördüm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı