Merhaba, Valorant oynarken MSI Afterburner ile ekran kartı sıcaklık kullanım değeri takip ediyorum. İşlemci %20 %30 kullanılıyor. Valorant ekran kartı yormayan bir oyun olduğu için ekran kartı %20 oluyor sonra %50 oluyor geri %10'a düşüyor kullanım değişiyor sürekli, burada sıkıntı yok lakin oyundayken bir 15 20dk sonra birden ekran kartı %100 kullanıma çıkıyor, bunda bir sorun yok tam performanslı çalışır normal diyebilirsiniz ama bu kullanım öyle bir şey değil kart kendini %100'e sabitledikten sonra Alt+Tab atmadığım sürece hiçbir şekilde %100'den inmiyor ve Alt+Tab atmadan oyundan normal bir şekilde çıkış yapsam bile masaüstünde %100 kullanılmaya devam ediyor. Ben bunu MSI Afterburner ile alakalı bir sorun düşündüm ama Radeon ayarlarında da kart %100 kullanılıyor gösteriyor ama görev yöneticisinde kartın tüm kullanımları %0 görünüyor ve ekran kartını hiçbir uygulama kullanmıyor görünüyor bu sadece bugdur diyebilirsiniz ama sıcaklıklarda, kart %100 kullanım gösterdiğinde 75 derece civarlarında oluyor. Çok uzun yazdım biliyorum ama ancak böyle anlatabilirdim.
Ryzen 5 2600 4 GHz OC.
RX 580 8 GB.
16 GB RAM.