RX 580 4 GB "sinyal yok" hatası

Alper Altay

Femtopat
Öncelikle merhaba. Bilgisayarımda ekran kartını çok yormayan, grafik istenimi düşük olan bir oyun oynuyordum ve aniden siyah ekran geldi ardından da monitörümde sinyal yok yazdı. O sırada Discord kullanıyordum ve arka planda her şey açıktı, oyunun sesi de geliyordu Discord'un sesi de geliyordu. Eğilip baktığımda ekran kartımın fanlarının dönmediğini fark ettim. Ardından da bilgisayarı kapatıp ekran kartının güç kaynağını söküp taktım tekrar çalıştırdım ama yine aynı sıkıntı başıma geldi. Son çare olarak da eran kartımın içini açıp(garantisi bitmişti ve yaklaşık 1 ay önce macununu yenilemiştim) eski macunu temizleyip yeni macun sıktım ve fan bağlantısını kontrol ettim. Her şeyi birleştirip geri taktığımda yine aynı sorun meydana geldi. Yardımcı olabilirseniz sevinirm.
Ekran kartı modeli: RX 580 4 GB Sapphire Pulse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynın sıkıntı bende de oldu. Msı 2070 super x trio model kartım. Ertesi gün sağını solunu ramleri kartı yerine oturduğundan emin oldum. Bir kaç defa resetten sonra açıldı. Sebebi nedir bulamadım. Bu sıkıntı yüzünden açılmış konu da çok yok. Bulan yardım ederse ben de çok sevinirim.

Aynın sıkıntı bende de oldu. Msı 2070 super x trio model kartım. Ertesi gün sağını solunu ramleri kartı yerine oturduğundan emin oldum. Bir kaç defa resetten sonra açıldı. Sebebi nedir bulamadım. Bu sıkıntı yüzünden açılmış konu da çok yok. Bulan yardım ederse ben de çok sevinirim.
Aynı bilgisayarın sadece ekran kartını değiştirip tekrar taktığımda yine sinyal yok hatası aldım güç kaynağımı başka bir bilgisayara takıp denediğimde de sorunsuzca çalıştı bilgisayar. Sonra da aklıma anakartın sıkıntılı olabileceği geldi. Ekran kartının girdiği slotun adı pci-express idi sanırım belki orda sorun vardır dedim. Daha doğrusu elimde başka hiçbir seçenek kalmamıştı ben de anakartı bozulduğu için iade ettim ama kullandığım süre boyunca 50 TL fiyatı artmıştı o farkı tekrar ödeyerek aynı anakartı bir daha satın aldım ve yaklaşık altı aydır sorunsuzca kullanıyorum bilgisayarı. Kısaca benimki anakart ile alakalıymış.

Aynı bilgisayarın sadece ekran kartını değiştirip tekrar taktığımda yine sinyal yok hatası aldım güç kaynağımı başka bir bilgisayara takıp denediğimde de sorunsuzca çalıştı bilgisayar. Sonra da aklıma anakartın sıkıntılı olabileceği geldi. Ekran kartının girdiği slotun adı pci-express idi sanırım belki orda sorun vardır dedim. Daha doğrusu elimde başka hiçbir seçenek kalmamıştı ben de anakartı bozulduğu için iade ettim ama kullandığım süre boyunca 50 TL fiyatı artmıştı o farkı tekrar ödeyerek aynı anakartı bir daha satın aldım ve yaklaşık altı aydır sorunsuzca kullanıyorum bilgisayarı. Kısaca benimki anakart ile alakalıymış.
En azından sorununuzun sebebini bulmuş ve çözmüş oldunuz. PC’yi ekran kartını çıkarmadan yan yatırıp 3-4 defa şehirler arası götürmüştüm bagajda. Benim sorunum da sizinki gibi olabilir. Parçaları söktüm temizledim şimdi pc çalışıyor. Bancmark veya oyuna girmeye korkuyorum elimde kalacak kart diye.
dönüt verdiğiniz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı