RX 580 4000 liralık sistemde ne yapmalıyım?

civanmert

Femtopat
Arkadaşlar şu sistemi almayı düşünüyorum 4100 lira civarına darboğaz vs sorun yaşar mıyım?

AMD Radeon 580 8 GB 256 Bit.
G.Skill 3000 MHz DDR4 RAM.
B450M H2S DDR4 3200.
Ryzen 5 1600 3.2 GHz.
SanDisk Plus 240 GB SSD.
Sarhkoon midi Tower ATX kasa 650 Watt.

Dizüstünden masaüstüne geçiyorum pek bilgim yok FPS oyunları oynuyorum genelde ileride 2 3 ay sonra RAM'i 16 yapıp SSD'yi de yükseltmeyi düşünüyorum sizce iyi mi bu sistem.

Aslında tartışmanıza gerek yoktu. Darboğaz oynanmayacak seviyede olursa aşırı derecede rahatsız eder bazı oyunlarda oluşabilecek kısmı darboğazlar bir düşük model ekran kartı almak yerine tolore edilebilir. Ekran kartı yüzdesi düşmedikçe %100 kullanıma çıkabilir işlemciler bunun çok fazla örneği var. Tabii ki işlemci kullanımı %90'lara geldiğinde dahi takılmalar hissedilen oyunlar da var. Aynı ekran kartı ve işlemciye sahip farklı bilgisayarların bile performansı değişkenlik gösterir. Diğer kullanıcıların tecrübelerinden duyduğum kadarıyla 9100F, 1650 Super'in altından çoğunlukla kalkabiliyor, ölümcül derecede darboğaz yok. Tabii ki ayarları her zaman en yüksekte tutmak 4/4 işlemciler için en hayati kısım. 3100 gibi 4/8 işlemciler tam burada bu seviyedeki kartlar için ideal f/p partneri oluyor güncel modellerde.

Hocam ben zaten ölümcül darboğaz olur demedim. Ama arkadaşlar itinayla darboğaz yapmaz demeye devam ettiler.

Hocam ben zaten ölümcül darboğaz olur demedim. Ama arkadaşlar itinayla darboğaz yapmaz demeye devam ettiler.

Olur öyle. Bir kaç gün önce 3-4 kişinin 1660 Super için 1200 AF önerdiği bir konu vardı, sizin darboğaz tartışmanız çok masum kaldı kıyaslayınca.

İşlemci kaç nm?

14.

Yani Ryzen 5 1600 14 nm yerine Ryzen 3 3100 mü almalıyım.

Yani Ryzen 5 1600 14 nm yerine Ryzen 3 3100 mü almalıyım.

3100 oldukça güzel, yeni ve güçlü bir işlemci benim önerim bu şekilde olur. Bütçene bak eğer işlemci olarak Ryzen 3100 ve ekran kartı olarak da AMD 5500 XT veya Nvidia 1650 Super ekleyebiliyorsan uzun vadede performans, güç tüketimi vb. açısından çok daha rahat olursun attığın sisteme kıyasla.

Mesela şu sistemi 2x8 GB RAM yapıp güç kaynağını da 500w 80 Plus olarak değiştirirsen 4.286 TL'ye çok daha iyi bir sistem olur senin adına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…