RX 580 8 GB-R5 1600 sistem donma sorunu

elmas312125

Hectopat
Selam.

XFX RX 580 8 GB.
Gigabyte B450M S2H.
Ryzen 5 1600 12nm.
8 GB RAM

Var ama oyunlarda çok fazla takılıyor. Örneğin ESC'ye bastıktan sonra gelen ekranda takılıp geliyor. Oyunda değilken de takılmalar çok fazla oluyor ve bu sistemin oyun testlerindeki FPS'i kendi bilgisayarımda alamıyorum. CS:GO'da örneğin 200 FPS almam gerekiyor ama 100 hata 90'lara inebiliyor.

Acaba ekranda mı diye düşünüyorum. Ekran çünkü 12 yıllık bir ekran optimizasyondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Monitör eskiymiş takılmalar bundan kaynaklanıyor olabilir fakat FPS düşüklüğünü anlayamadım.

Driverlar'ınız güncel mi?

Monitör eskiymiş takılmalar bundan kaynaklanıyor olabilir fakat FPS düşüklüğünü anlayamadım.

Driverlar'ınız güncel mi?

Bir de monitörü PC'ye bağlarken 1 tane adaptör ihtiyaç vardı oda 3 4 ay sonra algılamamaya başladı onu çıkarttık direk tek kablulo bir şey aldık onu ilk taktığımda görüntü kalitesi düşük ve ekran çözünürlüğüü acayip düşükdü onu ayarladım ondanda olabilir mi acaba?

Sanmıyorum RX 580 ekran kartı hemen kasacak bir kart değil kablodan kaynaklı olabilir.
Güç kaynağını sormuştum hocam.

• Global ayarlar yazısının üzerine tıklayın. Tıkladığınızda pek çok ayarın bulunduğu bir panele gireceksiniz. İlk olarak örtüşme önleme modu özelliğini değiştirelim. Örtüşme önleme modunu uygulama ayarlarını geçersiz kıl yapın ve derecesini de 2X olarak bırakın.
  • Örtüşme önleme yöntemi ayarı ise çoklu örnekleme olarak kalsın.
  • Morfolojik filtreleme yine kapalı olsun.
  • Yön bağımlı filtreleme modu özelliğini uygulamalar için geçersiz kılıp yön bağımlı filtreleme seviyesi’ni de 2X yapınız.
  • Doku filtreleme kalitesi özelliğini ise performans olarak ayarlayınız.
  • Yüzey biçim optimizasyonunu kapatınız.
  • Dikey yenileme için bekle özelliğini tamamiyle kapatınız.
  • OpenGL özelliği de yine aynı şekilde kapalı olsun.
  • Shader cache özelliğini kapatınız.
  • Mozaikleşme modunu kapatınız.
  • Güç etkinliği kapalı kalsın.
  • Chill kapalı kalsın.
  • Kare hızı hedef kontrolü özelliği de yine devre dışı olarak kalsın.

• Global ayarlar yazısının üzerine tıklayın. Tıkladığınızda pek çok ayarın bulunduğu bir panele gireceksiniz. İlk olarak örtüşme önleme modu özelliğini değiştirelim. Örtüşme önleme modunu uygulama ayarlarını geçersiz kıl yapın ve derecesini de 2X olarak bırakın.
  • Örtüşme önleme yöntemi ayarı ise çoklu örnekleme olarak kalsın.
  • Morfolojik filtreleme yine kapalı olsun.
  • Yön bağımlı filtreleme modu özelliğini uygulamalar için geçersiz kılıp yön bağımlı filtreleme seviyesi’ni de 2X yapınız.
  • Doku filtreleme kalitesi özelliğini ise performans olarak ayarlayınız.
  • Yüzey biçim optimizasyonunu kapatınız.
  • Dikey yenileme için bekle özelliğini tamamiyle kapatınız.
  • OpenGL özelliği de yine aynı şekilde kapalı olsun.
  • Shader cache özelliğini kapatınız.
  • Mozaikleşme modunu kapatınız.
  • Güç etkinliği kapalı kalsın.
  • Chill kapalı kalsın.
  • Kare hızı hedef kontrolü özelliği de yine devre dışı olarak kalsın.

Bunları dirverdamı yapıcağız acaba.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı