RX 580 alınır mı?

Herkese merhaba, ikinci el sistem topladım. Sadece ekran kartı kaldı. 2000TL gibi bir bütçem var. RX580 karar verdim XFX GTS RX580 diye bir kart buldum. Nasıl iyi midir? GTS ibaresi ne anlama geliyor?

Not: Bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka kartlar varsa bakabilirim oyun için kullanacağım.

İşlemci: Ryzen 5 3600X.

Anakart: Gigabyte B450M S2H.

RAM: 1x16 GB 3200MHz.

Genellikle RX 400 ve 500 serisi ekran kartları sıkıntılı. Çok hata alırsın, ekran kartın çöker(başıma çok geldi eskiden). Zaten o tarz ekran kartları mining yapılmış, yorulmuş oluyor çoğu zaman. Temizini bulamazsın, bulsan da o fiyatı olur mu sanmam.

RX 580 o tarihin ciddi manada en iyi kartlarından birisiydi. Mining yapan arkadaşlarımdan biliyorum onun kadar sağlam, dayanıklı ve güçlü bir ekran kartı yoktu neredeyse. Benim gözümde efsanedir fakat şu anki zamana baktigimizda onun yerine 1660,1650,1050,1060 serilerine odaklanabilirsin.

Dedigim gibi zaten şu anki zamana bakarsak alınmaz. Onun yerine dedigim ekran kartları daha iyi olur. Ben daha yeni 1050 Ti kullanıyordum. New World oynarken yine de Low ayarlarda 40FPS civarındaydım ama 1920-1080 ayarında. Şimdi yeni ekran karti aliyorum bakalim ne olacak.

Dedigim gibi zaten şu anki zamana bakarsak alınmaz. Onun yerine dedigim ekran kartları daha iyi olur. Ben daha yeni 1050 Ti kullanıyordum. New World oynarken yine de Low ayarlarda 40FPS civarındaydım ama 1920-1080 ayarında. Şimdi yeni ekran karti aliyorum bakalim ne olacak.
Hayırlı olsun, şimdiden güle güle kullan, reis.

Hocam ben ASUS Dual RX 580 kullanıyorum kart performans acisindan hiç sorun yasamadi 4 yıl once aldigimda yazilimdan dolayi cokmelere(yukarida da bahsettikleri WattMan hatası) sebep oluyordu ama 3 senedir problem yasamadim ama kart DX 12 destekliyor bile olsa yeni nesil oyunlar DX 12'nin ileri surumlerini isteyebiliyor(sırf bu yuzden GTX970'in açtigi MSFS 2024ü RX 580 açmiyor) eğer en yeni AAA oyunlari dusuk FPS bile olsa oynama niyetiniz varsa NVIDIA'ya yonelin ama GTA V vb oyunlarda sorun yasamasiniz. Bu soylediklerim kartın 2. el olmasindan kaynaklanabilecek durumlardan bağimsiz. Yani eğer sadece bir süre idare etmesi icin topladiysaniz bilgisayarı fiyati uygun olan hangisiyse ona yonelin 580 veya 1060 ama uzun sure kullanmayi planliyorsaniz NVIDIA daha dogru olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı