RX 580 aşırı düşük performans

Ekran kartını iade edince gelicek para ve diğer bileşenleri yükseltmek için ayırdığınız toplam para ne kadar?
Ekran kartı iade edilirse 1500 TL elime geçecek şu anda. Diğer bileşenlere ayıracak para yok fakat belki bulabilirim ama iade etmek istemiyorum. Ben sabırlıyım bekleyebilirim, bu sistem için 3 yıl bekledim. Benim sistemi kaldıracak işlemci ve anakart önerebilirsin.
Sistem yükseltme işim aslında bu ekran kartıyla bitti bunu besleyecek bir işlemci verseniz sistem tamamlanacak. fakat siz anakart ve işlemci alman mantıklı diyorsunuz ama bunu yaparsam uzun bir süre beklemem gerekecek. seneye elimde 2800 TL olacak o zaman yükseltebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 5 de 2 çekirdekli bir işlemci kullanmak kabustur. Tahminim 30-45 FPS arası gidip geliyordur. Acilen o işlemciden ve kalitesiz güç kaynağından kurtul.
Amacım buydu zaten ekran kartından sonra işlemci alıcaktım.
Sonradan bir şey alınacak ise zamanı gelince konu açarsın. Bugün piyasada olan işlemciler yarın olmayacak.
Sadece söyledim ekran kartına yetecek bir işlemci beni 2-3 sene götürür.
Sistemi amd'ye taşımayı düşünüyorum hangisini tavsiye edersiniz genellikle oyun oynarım.

Son düzenleme:
Sorun işlemcinin zayıflığından kaynaklanıyor.Ryzen 5 2600 ve ya i5-9400F alabilirsin mesela.
Anakartı değiştirmelisin bu arada.
RAM hızı artırırsan iyi olur Ryzen alacaksan eğer.
PSU kalitesiz olabilir.Fakat, işlemci yetersiz geliyorsa PSU bir çözüm değil.

Genç kardeşim sendeki mevcut ram modelini tam kodu ile yaz buraya. eğer uyumlu olan bir amd anakart var ise ram masrafı yapmadan
Örnek olarak bu ikiliyi alıp bütçen müsait olunca daha iyi bir işlemci ekleyebilirsin. Amd 2020 yılına kadar am4 anakart lara işlemci desteği verecek ilerde alacağın zen2+ yani amd ryzen 5 4000 serisi işlemci 10 sene kullanabilirsin
Ryzen 1200 - 450 TL 65 watt işlemci güç kaynağın sorun yaratmaz diye tahmin ediyorum.
Gigabyte B450 Am4 anakart 396 tl

O işlemciyle anca GT 1030 beklersin.
Gigabyte gt 1030 oc kullanıyordum zaten
Çok teşekkürler fakat bu işlemci almak istediğimin çok düşüğü ama merak ettim bu ekran kartını %100 besleyebilirmi ? Ram'lerim bunlar benim anakart bu ram'leri %100 performansı ile çalıştırmıyor.
Anakarta cidden önem vericem 600-700 tl lik bir anakart almayı düşünüyorum almışken iyisini alalım.

Hocam sen ne yaptın ya o işlemci ve o güç kaynağına sahip olan bir sisteme o ekran kartı konulur mu .

Hocam sen ne yaptın ya o işlemci ve o güç kaynağına sahip olan bir sisteme o ekran kartı konulur mu .
Rtx 2080 düşünüyordum Şaka maka ben ekran kartını tam kullanamayacağımı biliyordum dedim bana oyun oynatsın yeter diye düşünüyordum bilgisayar hareket edemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…