2. el RX 580 8 GB Sapphire Pulse almıştım. MSI Kombustor'da fotoğraftaki 1700 MB'tan 6500 MB'dan kadarki donutlarda 0 FPS veriyor, aşırı donuyor testi zor kapatıyorum. Normal mi bu?
Hepsini tek tek denemedim denemem gereken başka test var mı? FurMark'ta kurumuş termal macunu değiştirmeme rağmen 80 81 derece arası gidip geliyor, fan %126'lara çıkıyor. FurMark FPS'leri normal ama. Kombustor'daki donutların MB'ları VRAM ile ilgili mi? VRAM sorunu olabilir mi?
Mining kartı zaten bilerek aldım da şimdi ne yapayim iade edeyim mi? Testlerdeki sorun diğer bileşenlerim ile alakalı olabilir mi? İşlemcim AMD Phenom II X6 1075t 3.5GHz'de kullanıyorum. Çok fazla oyunda da test edemedim ETS 2'de en yüksek grafiklerde işlemci kullanımı %40-50'lerde olmasına rağmen olması gerekenden 25FPS falan düşük veriyor(50 60 arası). God of War direkt açılmadı Epic'ten indirdim, FIFA 23 açılmadı Anticheat'te kaldı. Witcher 2'de yüksekte 45-60 arası Ultra'da sürekli takılıyor bir 60 bir 20 FPS falan. Sebebi darboğaz mı? Onu da bilmiyorum. İnternetten baktığımda 1060 ile fazla darboğaz yapmıyordu X6 serisi, ona güvenerek RX 580 aldım. Bu da videosu;
Ayrıca Minecraft'ta da aynı ayarlarda GT 740'tan daha iyi performans vermiyor, hatta fena darboğaz yaptığı hissediliyor. Anlamadığım darboğaz ekran kartının işlemcinin izin verdiği kadar çalışması değil mi?
GT 740 ile daha oyun çok daha oynanabilir, hatta oynuyordum. RX580 ile oynanacak gibi değil sürekli 10FPS'lere düşüp geri çıkıyor. Fakat aynı ayarlarda GT 740 ile gayet oynanabilirdi.
Bir de sorun mu bilmiyorum ama BIOS'ta sekmeler arası daha yavaş geçiliyor, seri seri geçmiyor animasyonlu gibi oluyor bu ekran kartıyla. Eskiden daha hızlı seri seri idi ne alaka bilmiyorum.