RX 580 Dual fan hızını sabitlemek

merkanavsar

Centipat
Merhaba, ben RX580 4B Dual series kullanıyorum. ASUS'un GPU programını indirdim ve fan hızını 60'a sabitledim, fana bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben RX580 4B Dual series kullanıyorum. ASUS'un GPU programını indirdim ve fan hızını 60'a sabitledim, fana bir şey olur mu?

Ekran kartınızın oyundayken kaç derecelere çıkıyor? Ona göre hızını ayarlayın. Benim kartım oyunlarda 62 dereceyi geçmediği için 58'e sabitledim hiçbir şey olmadı ama sizin kartınız ısınıyorsa onu 60tan 70'e çıkarmanızı hatta 70'ten 80 çıkarmanız bile gerekebilir yoksa 1-2 sene içerisinde kart arızalanabilir. Tavsiyem 68'a sabitleyip sıcaklıkları bir bakmanız.

Kartınızın şu anki fan ayarlarıyla oyunlarda ya da FurMark'ta gördüğü en fazla sıcaklık nedir?

Hiçbir zararı olmaz fakat fan hızını sabitlemek yerine sıcaklığa göre fan ayarı yapmak daha iyi olacaktır. Misal 75 derece sıcaklık için %70 fan hızı ayarlarsınız. 60 derece için %60 fan hızı gibi.

Fan hızının sıcaklığa göre otomatik dönmesi daha faydalı olacaktır.

MSI Afterburner ile bakın sıcaklıklara öyle anlayamayız kaç derece olduğunu kartın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…