RX 580 Düşük Oyunlarda GPU Tweak II Kasma Sorunu

Larencease

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimde RX 580 takılı, zamane oyunlarında (a.k.a. Witcher 3 - Elder Scrolls Online) gayet güzel oynanıyor FPS sıkıntı olmaksızın ama 2008 gerisinde kalmış (a.k.a. Metin2 - Rappelz) gibi oyunlarda açıldığı gibi kasıyor. Ben GPU Tweak II'de bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü bazen onu kapatınca düzeliyor. Bir arkadaşta da buna benzer olmuş forumda gördüm. Onun da ekran kartı yüksek onda GPU Tweak II'nin modlarından Gaming Mode'a alınca kasıyormuş. Ben de tam sebebini saptayamadım. Yüksek oyunlarda kasmayıp, düşüklerde kasması insanın içine kurt düşürüyor ama insan kulağında şu soruda çınlanmıyor değil "Acaba oyun sistemimi mi desteklemiyor?". (ki pek zannetmiyorum) İşte uzun lafın kısası arkadaşlar bilgisayarım güçlü sistem gerektiren oyunları sorunsuz çalıştırıyor (GPU Tweak II olsun ya da olmasın) ama çok da güçlü sistem gerektirmeyen oyunları oynarken (GPU Tweak II olsun ya da olmasın) kasıyor.
  • Anakart: Asus Prime x370-Pro
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600x 3.6 - 4.0 ghz
  • Ekran Kartı: Asus Strix AMD Radeon Rx 580 8Gb OC Edition
  • RAM: Kingston Hyperx Fury 16Gb 2400Mhz (2x8)
  • SSD: Kingston 120 Gb M2 SSD
  • Hard Disk: Seagate Barracuda Sata 1 Tb 7200 rpm
  • Soğutucu: Cooler Master Hyper T4
  • Güç Kaynağı: Cooler Master 600 Watt (RS-600-ACAB-M2)

Arkadaşlar düzenleme için söyleyeyim. Bilgisayardan GPU Tweak II'yi kaldırdım. Sorun halen devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı