RX 580 Düşük Sıcaklıkta Yüksek Fan Devirlerinde Çalışıyor

İbrahim024

Hectopat
Sapphire Nitro+ RX580 4 GB ekran kartım var uzun süredir sorunsuz kullanıyordum ancak son günlerde fanlarla ilgili sorun yaşıyorum. Çok değil 3 gün önce sistem yükseltmesi yaptım X570 çipsetli anakart aldım ve yaklaşık 1 ay önce aldığım ancak kenarda tuttuğum Ryzen 5 2600 işlemcimle kullanıyorum.
Fanlarla ilgili sorunumsa oyunlardaki anlık performansımı görmek için MSI Afterburner kurmamla başladı.
Lormalde Sapphire trixx programını kullanıyorum custom fan Speed modunda ancak şu anda trixx üzerinden custom fan Speed moduna alırsam fanlar otomatik olarak %18 hızında dönmeye başlıyor(minimum ve %0 alsam dahi gene kapanmıyor

Diğer bir sıkıntıysa ki asıl sinir olduğum nokta; Ekran kartını zorlayan oyunlarda daha doğrusu ısındığı oyunlarda, ETS 2, cms2018, The Division 2 vb. fan hızı kart 40 derecenin altına inse bile %60 %70 çalışmaya devam ediyor (otomatik modda olsa bile)ve kendim müdahale etmez isem durmuyor.

İnternetten benimle benzer sorunu yaşayan kişilerin söylediklerini de( Afterburner vs Trixx programını tamamen kalıntı bırakmayacak şekilde silmek vb ) yaptım ancak benim işime yaramadı onun dışında tüm driverları sildim DDU ile ardından tekrar kurdum gene sorunumu çözmedi.

Çözümlerinizi bekliyorum.

Sistem:
Ryzen 5 2600
MSI X570 GAMING PRO Carbon
Kingston HyperX Predator 8 GB
W10 Pro (son sürüm)

Son düzenleyen: Moderatör:
Revouninstaller pro program kaldırıyı yükleyin onunla kaldırın
İlk denediğim bu oldu.
Neyse ki sorunu buldum ve çözdüm.
Çözüm ise: kayıt defterinde ''HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Video'' konumunda 1 anahtar olması gerekiyor iken 2 anahtar oluşmuş ve bu oluşan anahtarı yönetici izinlerine rağmen silmeyi başaramadım bende güvenli moda geçip tüm sürücüleri tekrar kaldırdım, ardından daha sonra sürücüleri yüklemeden kayıt defterine girip her iki anahtarı da silmeyi denedim,
ilk anahtar silindi ancak 2. anahtar hayla duruyordu ve silmeme izin vermiyordu bende PowerRun uygulamasıyla beraber silmeyi başardım daha sonra sürücüleri kurup oyunlarda test yaptığımda olması gerektiği gibi hemde daha sessiz çalışıyor sorun çözüldü konu kapanabilir..

Ben de aynı sorunu yaşıyordum. MSİ Afterburner programını kaldırdım sorun düzeldi. Trixx programını kullanmaya devam ediyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı