Merhaba, 2. el satın aldığım RX580 ekran kartımda dengesiz hız değerleri ve FurMark testinde kapanma sorunları yaşıyordum.
Defalarca uğraşmama rağmen sürekli 400-500MHz'ye kadar düşüp aniden 1145'e çıkıyordu. Ben de kurcalarken ekran katının altında kalan ve ulaşılamayan bölümünde kondansatörlerin üstünün simsiyah olduğunu fark ettim yandığını düşünerek ekran kartını açtığımda toz tabakasından dolayı ekran kartının simsiyah olduğunu gördüm. Diş fırçası yardımı ile temizledim ve termal macunu artık macunluktan çıkmıştı, temizledim fakat elimde kaliteli macun olmadığı için büyük tüpünü 8 liraya aldığım yani olabilecek en kalitesiz macunu sürdüm kartı kapattım ve açtım.
O zamandan beri ekran kartı hangi testi yaparsam yapayım çok sabit test değerleri sunuyor. FurMark 8X mssa testinde 60 derecede sabit kalıyor ve hep 1145MHz'de.
Fakat basemark GPU testini yaparken eskisi gibi testin yarısında birden ekran kendini kapatıyor. Kasa çalışmaya devam ediyor ama ekran kartının fanlari dahil her şeyi duruyor çalışmıyor.
Acaba kaliteli bir termal macun alsam bu sorunda çözülür mü? Çünkü FurMark'ın en yüksek ayarlarında bile artık kapanma sorunu yaşamıyorum.
Bir de ekran kartı için kullanabileceğim ideal termal macun nedir?