RX 580 ekran kartı için termal macun önerisi

troyn666

Kilopat
Merhaba, 2. el satın aldığım RX580 ekran kartımda dengesiz hız değerleri ve FurMark testinde kapanma sorunları yaşıyordum.
Defalarca uğraşmama rağmen sürekli 400-500MHz'ye kadar düşüp aniden 1145'e çıkıyordu. Ben de kurcalarken ekran katının altında kalan ve ulaşılamayan bölümünde kondansatörlerin üstünün simsiyah olduğunu fark ettim yandığını düşünerek ekran kartını açtığımda toz tabakasından dolayı ekran kartının simsiyah olduğunu gördüm. Diş fırçası yardımı ile temizledim ve termal macunu artık macunluktan çıkmıştı, temizledim fakat elimde kaliteli macun olmadığı için büyük tüpünü 8 liraya aldığım yani olabilecek en kalitesiz macunu sürdüm kartı kapattım ve açtım.
O zamandan beri ekran kartı hangi testi yaparsam yapayım çok sabit test değerleri sunuyor. FurMark 8X mssa testinde 60 derecede sabit kalıyor ve hep 1145MHz'de.
Fakat basemark GPU testini yaparken eskisi gibi testin yarısında birden ekran kendini kapatıyor. Kasa çalışmaya devam ediyor ama ekran kartının fanlari dahil her şeyi duruyor çalışmıyor.

Acaba kaliteli bir termal macun alsam bu sorunda çözülür mü? Çünkü FurMark'ın en yüksek ayarlarında bile artık kapanma sorunu yaşamıyorum.

Bir de ekran kartı için kullanabileceğim ideal termal macun nedir?

FurMark ile test ederken MSAA kullanmayın. FurMark testini kaç dakika yaptınız? OCCT ile test edebilir misiniz?

FurMark ile test ederken MSAA kullanmayın. FurMark testini kaç dakika yaptınız? OCCT ile test edebilir misiniz?

Durmakta 20 dakikadan fazla çalıştırdım ve en fazla 62 derece gördüm ve 1145mhz hep sabit kaldı ki bu çok istediğim bir sonuçtu

OCCT testinde 8 dakika tuttum %90 güç limitinde 1145mhz sabit ve 73 derece gördüm

Hersey olağan gözüküyor, basemark gpu testinde kapanma sebebi ne olabilir? Dediğim gibi 1-2 liralık Termal macun sürdüm kaliteli macun sürersem o testede kapanma sorunu çözülür mü?

Hocam aynı sorun bende de var Sapphire RX 580 4 GB benim kartım sorunu hallettin mi?

Hocam aynı sorun bende de var Sapphire RX 580 4 GB benim kartım sorunu hallettin mi?
Hocam şuan inanılmaz düşük derecelerde Gta 5 de 63 de sabit oynuyordum şuan 45-50 arasında, pes 2021 de 62-65 dereceydi 55 de sabit kaldı en büyük fark çok yükte ve boşta oldu.
3 adet Silkroad Online açık YouTube dan full HD vidoe izliyorum 29-30 derecede çalışıyor.

Birde stress testi yaparken anında 50 den 70 e çıkıyor ve her dakika 1 derece artarak 80 lere kadar çıkıyordu şimdi 30 dan 50 dereceye 10 dakikada çıkıyor 52-53 ler ideal oluyor sabitleniyor( stress testinde fan hızı %80 sabit)

Fakat bu değerler benim kasama özel olabilir kasa ters kasa olduğu için bilgisayarın 5 adet fanını hepsi direk ekran kartına vuruyor.

Peki sorunu nasıl çözdüğünü anlatır mısın? Bende ki sorun oyunlarda bu CS:GO'da olsa 83 dereceden aşağı düşmüyor sıcaklığım FurMark testi açar açmaz da görüntü kesiliyor ve no signal hatası veriyor ancak kasa ve kartım çalışıyor fanlar son RPM de dönüyor macun ve ped değişimi yapmayı düşünüyorum tekrar sen kaç mm pad kullandın ve sorunu nasıl çözdün AMD ayarların nasıl paylaşırsan çok sevinirim
Kartım: Sapphire Pulse RX 580 4 GB.

Yaşadığın sorunun birebir aynısını tamamen aynısını yaşadım furmark testini açıktan hemen sonra kapatıyordu kendini reset atmadan da açılmıyordu birdaha ekran.
Önce güç kaynağını değiştirdim, 600w markası dahi olmayan bir PSU kullanıyordum, 550W coller master +85 power güç kaynağı aldım furmark testini yapabiliyordum ama diğer ekran kartı testlerinde yine kapanıyordu ekran kartı NO signal yazısı çıkıyordu sadece furmark çalışıyordu. İçini bir açtım kartın özellikle sağ tarafta bulunan kondansatörler sıcaklığın etkisiyle üstüne yapışan tozları yakmış üstünde katı çamur gibi yapışmış ama o kadar katılaşmışdıkı epey uğraştım kondansatörleri temizlemek için ardından markasız en ucuz Termal macun sürdüm, ekran kartı paya düzeldi ısı değerleri ama markasız olduğu için 2 ay sonra macun işlevini kaybetmeye başladı bende artic mx4 aldım ve iyiki de almışım resmen 0 kart performansı alıyorum

Burada açtığım konuyu incelersen kartın hikayesini tam olarak öğrenebilirsin. Bu devirde kartın değeri 5-6 bin liraya çıktı kartına iyi bak gerçekten bebek gibi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…