RX 580 FreeSync ile kasma sorunu

Can Yorgancı

Hectopat
Benim sorunum şu şekilde;
Ekran kartım Radeon RX580 monitörüm AOC G24C1.
FreeSync desteğini aktif ettiğim zaman CS:GO PUBG gibi oyunlarda aşırı derecede kasma takılma sorunu yaşıyorum bu sıralarda FPS değerim 150-200 arası oluyor.
FreeSync kapattığım zamanda ise oyun oldukça akıcı ve sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum fakat insan yeni bir sistem alınca onu en yüksek performansta oynamak istiyor.
Yazılımlar tam, sürücüler güncel.
Sorun hakkında deneyiminiz veya bir bilginiz varsa lütfen benimle iletişime geçin.
İyi günler.

Merhaba öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.
Monitörüm 144 HZ fakat oyunu 144 FPS ayarına sabitlemem sorunu çözmedi.
Monitörümü hali hazırda displayport bağlantısıyla kullanıyorum.
Ve gelişmiş senkranizasyon sorunu düzeltmedi.
Sorunu hala yaşıyorum fakat sadece FreeSync aktif ettiğim zamanlar gerçekleşiyor.
Onun dışında sistem oldukça iyi bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Şöyle bir şey deneyelim;

1) Freesync devrede olsun
2) VSR'ı açın
3) PUBG'deki çözünürlüğünüzü 2560x1440 veya 3200x1800 yapın. Ayarları da yükseltin. Bu çözünürlüklerde ve yüksek ayarlarda alacağınız FPS değerleri 40-80 aralığında olacaktır diye tahmin ediyorum.
4) PUBG'nin Fullscreen modunda (borderless windowed olmasın) olduğundan emin olun ki Freesync verimli çalışıyor olsun.

Bir de böyle deneyin. Bu kasma ve takılma sorunları gitmediyse hatayı doğru tespit edemedik demektir. Gittiyse de o zaman doğru ayarları kalıcı ve her oyun için yapmak için bir kaç yönerge söyleyeceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı