RX 580 FurMark testinde saniyeler içinde 70 derece oluyor

Hocam havaların sıcaklığından kaynaklanıyor sanırım. Aynısını 4070ti da yaşıyorum, kışın olmuyordu böyle o yüzden sorun gözükmüyor sizin kartınızda.

Hocam havaların sıcaklığından kaynaklanıyor sanırım. Aynısını 4070ti da yaşıyorum, kışın olmuyordu böyle o yüzden sorun gözükmüyor sizin kartınızda.
Anladım hocam teşekkürler.

70 derece ile başlaması pek problem olmaz 70derecenin çok üstüne çıkıyor mu yani artarak 80 90 derecelere varıyor mu?
Bir diğer sıkıntı da o aslında, 70 derecenin üstüne çıkmıyor. 70 derecede frekans kısmaya başlıyor ve asla yukarı çıkarmıyor, bu yüzden fanı manual olarak ayarlayıp %85 civarında kullanmak zorunda kalıyorum.

Sanırım kart üreticisinin belirlediği bir sınırlama bu, performansı büyük ölçüde etkiliyor.

AMD ugulaması üzerinden bazı ayarlar ile oynamış olabilir misiniz?

AMD ugulaması üzerinden bazı ayarlar ile oynamış olabilir misiniz?
Stock ayarlarda.
Aniden çıkıp 70 derecede duruyor mu?
Hotspot kaç derece oluyor?
Maksimum 70-71 dereceleri görüyor, sonrasında frekans kısıyor. Tekrar ısındığında yine kısıyor, 1-2 dakikada bir FPS değerlerinde dalgalanma yaratıyor.

Isındığı için power limit ayarını -20 civarına çekmek zorunda kalıyorum.

71 derecede o kart frekans kısmaz, hotspot sıcaklığını söyler misiniz? O aşırı yüksekse ondan dolayı kısabilir.

71 derecede o kart frekans kısmaz, hotspot sıcaklığını söyler misiniz? O aşırı yüksekse ondan dolayı kısabilir.
Hocam sanıyorum ki hotspot değerine AMD yazılımından bakabiliyorduk fakat benim kartta gözükmüyor.

Son düzenleme:
Sıkıntı 70 dereceyi görmesi değil hocam, FurMark testi başladığı anda 70 dereceleri görüyor. Bu karta ait hiçbir FurMark testinde anında 70 dereceye çıktığını görmedim.

Kartın termal padlarını değiştirdiler mi?

70 derece ile başlaması pek problem olmaz 70derecenin çok üstüne çıkıyor mu yani artarak 80 90 derecelere varıyor mu?
Direkt olarak 70 ile başlaması bloğun tam anlamıyla temas etmemesi demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…