Çözüldü RX 580 Görüntü Gitme ve Kilitlenme Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Elnano

Kilopat
Daha fazla  
Kısa zaman önce RX 580(4 GB), I5 7500K sistem topladım. ETS 2 Full ayarlarda girdiğimde herhangi bir sorun yok ancak Fernbus Simulator ve Bus Simulator 16 oynamaya çalıştığımda birkaç saniye sonra görüntü gidiyor, PC kilitleniyor ve ekran kartı fanı aniden hızlanıyor. Restart attığımda düzeliyor. MSI Afterburner'da değerleri Default'a getirdim ancak hala aynı.

Daha önceden ETS 2'de de yapıyordu ancak Stok ROM yükledikten sonra ETS 2 için düzeldi.

Çözüm
Biraz geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Oyunun kendi WattMan ayarlarından değil, Global WattMan ayarlarında ve FPS sabitlemeyi şu şekilde yapınca sorun çözüldü. Kilitlenle ve görüntü gitme olayını sıcaklıktan dolayı yapıyormuş.
''Görüntü bağdaştırıcısı yanıt vermeyi kesti'' gibi bir uyarı alıyor musunuz?

Ekran kartı kutusunun içinden çıkan driver cd kur.

GTX 1050 den RX570 e geçtim. 1050 de hic sorun yokken bu karta gecince ayni sorun basladi. Sorun açıkça driver hatası. Hata kaynagı şu: Radeon global ayarlarindan wattman sekmesine geldiginizde GPU saat hizina ait bir grafik var. Driver sürekli kartı kullanımına göre voltaj ve GPU frekansını degiştiriyor. Bu sürekli voltaj degisimleri kartta stabiliteyi bozuyor ve hata veriyor. Bunu şu şekilde çözdüm : GPU frekans ve voltajini manuel olarak ayarladım. Bütün durumlari durum 7 ile aynı yaptim. Ek olarak en altta yer alan güç limitini +%50 olarak ayarladım. Sorunum çözüldü. Umarım senin sorununa da çözüm olur.
Driver olarak ise 18.9.3 driverini kullanmanı tavsiye ederim.

Driver'ım zaten 18.9.3'müş diğer dediğin ayarları yaptım ama yine olmadı.

Driver cd'si elime gelmedi. RX580 CD'si elinde olan varsa yükleyebilir mi?

Yeni oyunlarda yapmıyor birkaç oyunda yapıyorsa sorun ya grafik driverında ya da oyundan kaynaklanmaktadır ETS tam sürüm bir oyun olmasına rağmen Ultra ayarlarda bile çoğu iyi denebilecek sistemlerde hata verebiliyor. En son değilde AMD sitesi üzerinden 1 ve ya 2 önceki driverı indirip kurmayı deneyebilirsiniz.
CD deki driver'ı kurmanıza gerek yok çok eski Driver oldukları için bazı oyunlar çalışmayabiliyor ve ya hata alabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…