ASUS ROG STRIX RX580 ekran kartımı 2 gün önce satın aldım. YouTube'dan izlediğim videolarda CS: GO'da yüksek bir FPS alma durumu söz konusu. Ama ben düşük ayarlarda da, yüksek ayarlarda da düşük FPS alıyorum. Ekran kartını kötüleme gibi bir durumum yok çünkü, PUBG-R6 gibi oyunlarda da denedim. FPS bu oyunlarda normal. Ama gelgelelim CS: GO'da kötü bir FPS durumu söz konusu. Driver'larım güncel.
Oyunu açtığınız zaman FPS değeri sabit "30" da kalıyor veya 30 FPS altında olup en fazla 30 değerine sabitleniyor ise oyuna girdikten sonra "Alt+Tab" tuşlarına basarak oyunu alta alın ve tekrar oyuna giriş yapın. FPS değerleri tekrardan olması gerektiği gibi olacaktır.
RX580 serisinde CS:GO oyunun da bu tarz FPS sorunları güncellemeler kaynaklı olarak yaşanabiliyor.
Bunun sebebi kanımca şu ki;
Ekran kartı yazılımını güncellediğimiz zaman bazen bozulabiliyor ve güncelleme yaptığımız aynı sürüm sürekli yeni bir güncellemeymiş gibi bize gösterilebiliyor. Yani tam olarak güncelleme yapılamıyor bu sorun da oyun tecrübelerinizi etkileyebiliyor.
(Not: Aynı sorun bende de var idi, ben ve ekibim sorunu böyle çözmüştük ve bilgisayarlarımızın kurulumunu ve tüm parça güncellemelerini sorunsuz tamamladığımız da gördük ki hiç bir FPS sıkıntımız yok.)