RX 580 için R5 5600 alınır mı?

Yszbaris

Decapat
Daha fazla  
Mevcut işlemcim R5 1600 AF. Eğer R5 5600 alırsam büyük fark olur mu?

Rust oynuyorum genelde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızın gücü belli. Ciddi fark olacağını sanmam ve RX 580 için Ryzen 5 5600 fazla. Ekran kartınızı değiştirme imkanınız varsa onu da değiştirebilirsiniz.

Rust oynayan biri olarak bu oyun için 6 farklı donanım değiştirmişimdir :D
Rust maalesef CPU odaklı değil yani cevabım almaman yönünde.
Rust RAM abanır VRAM abanır.
Dikkat edersen R5 1600 AF CPU kullanımın yüksek değildir. O yüzden gerek yok. Büyük bir fark bekleme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut işlemcim R5 1600 AF. Eğer R5 5600 alırsam büyük fark olur mu?

Rust oynuyorum genelde.
Rust gibi Online oyunlarda fark yaratacağını düşünüyorum ama hali hazırda R5 1600 AF bu işi yapabilecek güçte olduğu için çok uçuk olmaz.

1600af rx580
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5600x rx580
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@basimAC ben farkı görüyorum sende görebiliyor musun ?

1600af rx580

5600x rx580

@basimAC ben farkı görüyorum sende görebiliyor musun ?

Arada 50 FPS mi var? Testler güvenilirse bu sekilde düşünmüştum ben de.

Rust kesinlikle bir işlemci oyunudur ve bu testlerle hiçbir şey anlaşılmıyor. Adamın hangi sunucuya girdiği bile belirli değil. Emin ol sunucudan sunucuya 50 fps bile fark edebilecek bir oyun bu rust. Ortalama olarak çoğu kişinin 75 fps aldığını düşünürsek bu büyük bir rakam bence. Ayrıca kartın 8gb mı yoksa 4 gb ekran kartı mı olduğunu belirtmemiş konu sahibi.
(Videoların 1 yıl önce çekildiğini ve oyunun bu süreçte 7 8 gb dosya boyutunun arttığını ve güncellemeler geldikçe optimizasyonun daha da kötüleştiğini sakın unutmayın.)

Ayrıca Rust optimize ayarlarda ciddi fps arttıran bir oyun ve her şeyi düşüğe çekmek gerçek fpsyi size göstermez. Eğer bu oyunda gerçek aldığınız fpsyi görmek istiyorsanız optimize yapılmış ayarlarda görmelisiniz. Bu oyunda kimse ultra grafiklerde bu oyunu oynamaz kimse her şeyi düşüğe çekip de oynamaz saçma sapan ayarları elleyerek de bu oyunda ayar yapılmaz.
Arada 50 FPS mi var? Testler güvenilirse bu sekilde düşünmüştum ben de.

Ekran kartının pek iyi olduğu zaten söylenemez ama emin ol bu oyunda ekran kartı bir yere kadar etkiler. Bu oyunu oynayacaksan ekran kartının gerçekten yeterli olduğunu düşünüyorum. Dediğin gibi daha iyi bir işlemciyle doğru ve güzel oynanabilecek fpsleri yakalayacağına eminim. Doğru ayarlarda ve optimize bir bilgisayarda bu donanımlarla bilgisayarında rahat oynayamayacağın bir oyun olmadığına emin olabilirsin.

İyi forumlar.

Atılan videoların tarihleri yakın güncel olarak FPS'lerini aynı olmayacağının bende farkındayım.
Yaklaşık 1 yıl önce konuştuğumuz 2 setupun FPS farkları ortada ki sunucu muhabbeti de tamamen doğru ama ortada 1600 AF ile 5600 arasında FPS farkı olmama şansı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı