RX 580 KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatası

Takumi_Dk

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Dans Eğitmeni
MiniDump 2.rar = minidump.

"KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" hatası alıyorum.

Sistem özelliklerim;
  • Ryzen 5 1600 AF.
  • ASUS Prime A320M-F
  • 2x8 G.Skill Ripjaws 3000 MHz.
  • Gigabyte Aorus RX 580 4G.
  • 500W Cooler Master (eski model)
  • 120 GB Kingston SSD.
  • 500GB WD Blue HDD.
  • Windows 10 64X.
Bundan önce IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası alıyordum bu hata bitti şimdi de bu hatayı vermeye başladı.
Chipset ve BIOS daha yeni güncellendi, sorunlar RAM'lerden mi kaynaklanıyor?
Memtest86 sonucu =

WhatsApp Image 2023-06-23 at 09.03.58.jpeg

Ve mavi ekranı sadece Valorant oynarken alıyorum Minecraft gibi oyunlarda hiçbir sıkıntı yok normal PC kullanımındada herhangi bir sorun yok Forza Horizon 4 vs oynarkende bu hata ile karşılaşmıyorum, Carx Drift'te ise belli bir süre sonra direk oyundan atıyor bunların hepsinin sorunu RAM mi?
Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Evet, belleklerinizde arıza tespit etmiş. Belleklerinizin hazır hız aşırtma ayarını devre dışı bırakarak denediniz mi?

Hazır hız aşırtma ayarı olduğunu bile bilmiyordum deneyeceğim.

Evet, belleklerinizde arıza tespit etmiş. Belleklerinizin hazır hız aşırtma ayarını devre dışı bırakarak denediniz mi?

Hocam hazır hız aşırtma ayarı nereden kapatılıyor bulamadım, bir de bellek sıkıştırma diye bir şey varmış Windows PowerShell'den kapatın diyorlar kapattım onunla bir alakası olabilir mi?

Son düzenleme:
WhatsApp Image 2023-06-23 at 09.35.16.jpeg

Hocam maximum bandwidth 2133 mzh diyor benim RAM'im normalde 3000 MHz ama. Şimdi BIOS'a tekrar girip bakacağım.

BIOS ayarlarında XMP, EXPO, D.OC.P'ya da buna benzer bir ayar vardır. Bu ayar sayesinde bellekleriniz hazır bir hız aşırtma ayarı ile daha yüksek hızlarda çalışması sağlanır.

Hocam D.OC.P diye bir ayar varmış o zaten kapalıymış onu şimdi açtım profile 1'e çektim. bir daha şimdi test yapacağım

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı