RX 580 MSI Afterburner ile overclock yapma

Merhaba hocam bende aynı modeli kullanıyorum undervolt yapamadım acaba değerlerinizi paylaşır mısınız birde nasıl yaptığınızı anlatırsanız sevinirim.

Merhaba hocam bende aynı modeli kullanıyorum undervolt yapamadım acaba değerlerinizi paylaşır mısınız bir de nasıl yaptığınızı anlatırsanız sevinirim.

Merhaba, ilk başta MSI Afterburner üzerinden voltaj değerini -100 yaptım sıcaklık 83'lerden 73'lere kadar düştü, ertesi gün Dying Light ve PUBG Lite'a girdiğimde oyunlar donup crash verdi, internette araştırma yaptım birisi underclock ile crash sorunun çözüldüğünü yazmış, bende çekirdek ve bellek frekanslarını 100'er MHz düşürüp voltaj değerini -40'lara getirdim, crash sorunları çözüldü ekran kartında Max. 77 derece gördüm.

Yorumunuz için teşekkürler. Bende bellek frekanslarını 150 mhz düşürdüm, güç limitini -15 yaptım şimdilik bu şekilde kullanıyorum. Voltaj değerini -10 bile yapsam herhangi bir oyunu açarken sistem çöküyor anlamış değilim. Voltaj düşürmeden bende şimdilik maksimum 79 dereceyi gördüm bakalım.

Çekirdek frekansınıda bir 100-150 MHz düşürün ondan sonra voltajıda denersiniz, -40 ile başlayın 5 er 5 er voltajı azaltırsınız.

Konumu farklı yerlere getirdiğiniz için sağ olun arkadaşlar. Arkadaş bir zahmet ayrı konu açsın kendine. Zaten A320 anakart, Ryzen 3 1300x ve RX 580 8GB sistem varken ekran kartına nasıl overclock yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok.

Bana mı dediniz acaba? Ben birçok konu açmama rağmen bir çözüm bulamadım kendi sorunum ile ilgili. Büyük ihtimalle sende bulamayacaksın kendi sorun ile ilgili. O yüzden başka kaynaklara da bakmanı tavsiye ederim. Tek burası ile bağlı kalma. İyi günler iyi forumlar.
Çekirdek frekansınıda bir 100-150 MHz düşürün ondan sonra voltajıda denersiniz, -40 ile başlayın 5 er 5 er voltajı azaltırsınız.
Bu arada hala yapamıyorum anlamsız yere sistem çöküyor hocam sanırım ekran kartının üzerinde mangal yapmama az kaldı Neyse tekrardan teşekkür ederim yorumunuz için. İyi günler iyi forumlar.
@Michael/Scofield Hocam bu arada XFX RX 590 ile ilgili undervolt denemenizi ve sonuçlarını gösteren bir konu açarsanız sevinirim. Ayrıca birçok kişi de problem yaşıyor belki bu sayede çözülür sorunları.

Son düzenleme:
Olmuyor, sistem çöküyor sürekli. Deli oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…