RX 580 odaklı kasa toplama

Narsist Sihirdar

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ufak bir parça bilgim ve araştırmalarım sonucu AMD'ye ait, MSI üretimi RX 580 ekran kartını almaya karar verdim lakin Anakart ve İşlemci konusunda önerilerinize ihtiyacım var. İşlemci olarak Amd Ryzen 5 3600 serisini almayı düşünüyorum. Bu işlemci anladığım kadarıyla RX 580 Ekran Kartına göre epey yüksek bir işlemci herhangi bir sorun yaratır mı? Veya Ryzen 5 1600 serisini mi tercih etmeliyim? Anakart olarak da sizce hangi marka ve hangi model bir Anakart seçmeliyim? Anakart konusunda gram dahi bir bilgim ve tecrübem yok. Son olarak Toshiba P300 modeli 1TB Sabitdisk ve Samsung 860 Evo üretimli 500 GB SSD almayı planlıyorum. Bu belirttiğim Sabitdisk ve SSD markaları/üretimleri ile ilgili tecrübesi olan var mı? Yahut daha iyi önerisi olan varsa öneriye açığım.

Son düzenleme:
Öncelikle ne kadar bütçen var bunu belirtirsen iyi olur onun dışında r5 3600 rx580 için güçlü bir işlemci ama bunun sana vereceğin para dışında kötü etkisi olmaz yeni güncel ekran kartları almanı öneririm GTX1660 Super ve RX5500 XT gibi depolama konusuna gelirsek Samsung al kesinlikle 500 GB yeterlidir yetmezse yanına daha sonra ekleme yaparsın oyun için 1 önemin ekran kartı olmalı alabildiğinin en iyisini en güncelini al çünkü ekran kartını değiştirmek en zor olanıdır arkasından işlemci gelir ekran kartını besleyebilecek kadar olsun yeterli R5 1600 almanı tavsiye etmem yeni bir sistem alıyorsun sonuçta R5 2600 aşağısını alma. Anakart olarak B450 chipset al Gigabyte ın olanı alabilirsin. örnek sistem aşağıda yazıyorum.

İşlemci========>R5 3600
Ekran kartı=======>GTX 1660 super
Anakart =========>Gigabyte B450
Ram============> Corsair 8 GB Vengeance Ram( Daha sonra 8 daha ekleyebilirisin)
SSD=============> Samsung 500 GB 860 Evo(Daha sonra Harddisk ekleyebilirsin veya SSD)
Kasa+ PSU=============>Coller Master MB511 650w psu

İşlemci-Anakart-Ram Bellek için 3000 TL civarı bir bütçe ayırabilirim. Ekran Kartını kesin olarak RX 580 alacam, Dark N10 Pro Gaming Kasasını da listeye ekledim, 1TB Sabitdisk ve 500 GB SSD'de kafama neredeyse yattı ama İşlemci ve Anakarta pek karar veremiyorum. Ryzen 5 3600 serisine çok fazla hypelandım lakin RX 580 için abartı bir işlemci gibi duruyor. Bilgisayar kullanımında Ekran Kartından çok oynadığım oyunlarda bile İşlemciyi daha çok yoran birisiyim daha yüksek performanslı işlemci benim işime daha çok geliyor lakin Ekran Kartından daha fazla performansa sahip bir işlemci sisteme zarar verir mi bilemiyorum. Bunun yerine Ryzen 5 1600 serisini alsam diye düşünüyorum bu işlemci de uygun fiyatlı hatta normalde 1.500 TL iken şuan 500 tl ye indirimle satılıyor lakin RX 580 ekran kartıyla uyumlu çalışır mı,dar boğaz yapar mı bilmiyorum. Sen hangi işlemciyi öneriyorsun? bu ekran kartına ve önereceğin işlemciye göre hangi anakartı tercih etmeliyim?

Son düzenleme:
Seni üzmek istemem ama kurdan dolayı kasım da 4.500 tl ye kurduğum sistem bu gün çok daha pahalıya geliyor. 3.000 tl bütçe ile o sistem zor dostum.

Anakart olarak ASRock B450 M PRO4'ü öneririm, ben kullanıyorum, fiyatı Teknobiyotik'te en son 745TL ydi. B450 serisi kartlara göre fazla özelliği var. 64 GB'ye kadar RAM destekliyor çift M.2 slotu var birisi Ultra M.2 ayrıca Ryzen 3000 serisi ile uyumlu yani BIOS Update'i yapılmış, olur da Ryzen 3600 kullanırsan anakart direk tanır işlemciyi diğer markalarda nasıl oluyor bilmiyorum. Bana kalırsa işlemci Ryzen 5 2600 yeterli ekran kartı da RX 590 Nitro olanı iyidir RAM 2x8 3000 MHz yeterlidir herhalde 3200 MHz'de olabilir.
Benim kullandığım kasa Dark N10 Advanced güç kaynağı Cylon'un 80+ 600W. 5 tane fanı var önde 2 üstte 2 ve arkada 1 tane. Fan kontrolcüsü de var ön tarafta istersen devrini düşürürsün istersen de kapatabilirsin, yan tarafı temperli cam, sağlamlık olarak çok iyi ve dizaynı da iyi. Fiyatı da 680 TL ydi ben alırken 1.5 ay öncesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden illaki rx580 diyorsun ki rx5500xt yeni çıktı ve çok daha performanslı bir kart ayrıca Ryzen5 3600 rx5700xt yi bile besleyebiliyor o konuda için rahat olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…