RX 580 PC tek seferde acılmıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar bırkac ay once PC'ye RX 580 8 GB 16 GB RAM ve 120GB SSD taktım Windows'u ona takım yer acılsın diye. Bundan bır ay sonra falan PC tek seferde acılmamaya basladı. PC'yı kapattıktan sonra anahtarlı prızden gucu kesıyorum. Gucu verdıkten sonra PC tusu 30 sanıye 1 dk arası tepk vermıyor bir sure sonra acılıyor fakat Windows yuklenıyor ekranında takılı kalıyor. Kapatıyorum guc tusuna basılı tutup kapatıyorum sonra sorunsuz acılıyor fakat bu sefer de ana ekranda donuyor, hiçbir şeye tıklanmıyor. Bırdaha kapatıp actıgımda sorunsuz kullanabılıyorum. Sıstem:
-AMD FX 8300 3.30 GHz 8 çekirdek.
-16 GB DDR3 1600MHz RAM.
-ASUS M5A97 r2.0 anakart.
-ASUS Dual RX 580 8 GB.
-Kioxia Exceria 500GB SSD.
-Ezcool 120GB SSD.
-Aerocool 500W PSU.
Monitor normal prıze, kasa anahtarlı prıze baglı.

Bu sorun genelde anakart veya PSU kaynaklı donanımsal bir sorun oluyor. Öncelikle BIOS pili bittiyse değiştir, bazen bu soruna çözüm oluyor. Ayrıca anakartın yaşı ortada, anakart da artık bozulmaya başlamış olabilir. Benim Asus Z87-A anakartım vardı, aynı sorunu yaşamıştım ve birkaç ay sonra tamamen bozulmuştu. Ek olarak, PSU'nun tam modeli nedir?

@FehmiDogru.js Bıos pılını degıselı 4 ay felan olmustur yedegım var degıs dersenız degısım. Hocam psu konusunda maalesef tam bılgım yok sadece markayı bılıyorum. Pc 5 yıldan fazladır elımde. Dedıgınız gıbı omrunun sonuna yaklasıyor olabılır.

@Yaşar Koruroğlu 4 aylık bir pil ise değiştirmeye gerek yok, yıllarca gitmesi lazım normalde. PSU eğer Aerocool VX Plus gibi giriş seviye bir seri ise PSU kaynaklı da olabilir. FX serisi işlemci + RX 580 için 500W aşırı sınırda kalıyor çünkü, kalitesiz veya giriş seviye 500W modelleri önermiyorum bu tür yüksek güç tüketen sistemlerde. Ayrıca dediğim gibi, maalesef anakart da ömrünün sonuna yaklaşıyor olabilir. Mümkünse telefonun flaşını falan kullanarak anakarttaki kondansatörlerde şişme/sızma var mı diye kontrol edebilir misin?

H@FehmiDogru.js PSU'nun herhangı bır yerınde etıket goremedım. Kasanın ıc tarafında yazma ıhtımalı var mıdır? Kablolar orgulu belki bıldıgınız modeldır diye yazdım. Anakart ıcınde musaıt olunca detaylı resım atayım. Şu an elımde var cektıgım anlayabılırsenız ıdaretenlıgıne atayım.
20251005_143451.jpg
20251005_143457.jpg
20251005_143537.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı