Selamlar herkese.
Bilgisayarımda anakart, ekran kartı ve power supply değişimi yaptım. Asrock AM3+ bir anakart, Asus ROG Strix Radeon RX580 marka/model ekran kartı ve Corsair CS750m 80+ Gold Modüler güç kaynağı satın aldım. Ekran kartı sürücülerim güncel, Windows 10 Pro kullanıyorum. Son zamanlarda az sıklıkla Radeon Wattman hatası alıyorum. Bilgisayar ile işlem yaparken her şey bir anda duruyor ve çözüm olarak reset atmak kalıyor sadece öyle düzeliyor.
Demin bilgisayarı açtığımda da ekran gelmedi reset attıktan sonra Wattman hatası aldım. Bir de Radeon'un AMD Link adlı yazılımını da "Bağlantı zaman aşımına uğradı" adlı garip bir hata alıyor telefonumdan takip edemiyorum bilgisayarımı. Yaşadığım sorunlar birçok kişi tarafından yaşanmakta an itibari ile. Umarım bu konu sayesinde @Recep Baltaş ağabeyimiz yardım eder. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
Hayır yapmadım, haklısın. Deneyeyim mi bilemedim ama tam olarak ne olduğu konusunda bir fikir yolu ile ilerlemek istedim. Her şey yepyeni, neden böyle bir problem var anlayamadım.
Her parçayı değiştirdiğinizde teknik olarak sorun çıkarmayacağı düşünülse de bence her parça değiştirildiğinde işletim sistemlerini ve sürücüleri yeniden kurmak gerekir. Bu yüzden sistemlere sonrada SSD eklemeye sıcak bakmıyorum pek. Ama yapılır, ayrıca sorunlu olacak diye bir iddiam yok.
Her parçayı değiştirdiğinizde teknik olarak sorun çıkarmayacağı düşünülse de bence her parça değiştirildiğinde işletim sistemlerini ve sürücüleri yeniden kurmak gerekir.
Haklısın kesinlikle. Harddiskim de bozulmuştu onu da eskisiyle değiştirmekle çözdüm. Maxtor marka 80 gb bir harddisk. İdare etmesi bakımından taktım şimdilik. Temiz kurulum yaptım. AMD'nin sitesinden indirdim ekran kartı sürücülerini de. Ama dediğin gibi hatayı aldıktan sonra tekrar silip kurma yapmadım. Bazı yerlerde eski sürücüye geri dönerek çzödüm diyenler var. Power değiştirip çözdüm diyenler var ne yapacağımı bilmiyorum. Can sıkıcı bir durum.
Bak bu güzel bir detay oldu. Ben de kartı alalı 1 ay oldu neredeyse. Harddiski idareten taktım zaten eski ama iş görüyor. Yenisine bütçem yetmedi birde.
WattMan hatasını ben de alıyordum. MSI RX 580 GAMING X 8G kullanıyorum. 17.12.2 Adrenalin Edition sürücüsünü kurduktan sonra bu hatayla karşılaşmaya başlamıştım. AMD'nin sitesinden sürücüleri kaldırmak için verdikleri programı indirdim, ekran kartının tüm sürücülerini temizledikten sonra temiz kurulum ile 17.12.1 sürücüsünü kurdum, sorun düzeldi. Eğer hala bu hatayı alıyorsan bir dene istersen.