RX 580 saat hızı normal mi?

Ahmet Emin.

Hectopat
GPU-Z programına bir girip bakayım dedim fakat benim RX 580 1100 saat hızında çalışıyor fakat internetten baktığımda hep 1300 civarı saat hızları gözüküyor, çok araştırdım ama bir şey bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu nasıl kontrol edeceğim.

Kankaa eğer bilmiyorsan ayarlara karışmanı tavsiye etmem bozarsın senin için daha pahalıya patlar tanıdığın birisi biliyorsa ona goster.
Hem Afterburner'dan baktım hem de AMD'nin kendi programından.

AMD programından güç tasarufundaysa az perfonmas verir ve az ısınır ama eğer oyun modunda az perfonmas veriyorsa sıkıntı vardır ayarlarına baktır eğer bir problem yoksa arastır veya yetkili kişilerle görüşünüz.

Güç tasarufunda değil her şeye baktım fakat bulamadım internetteki bütün testlerde saat hızları 1300 1400 fakat benimki 1100'den yukarı çıknıyor haliyle az performans alıyorum.

buradan kontrol et

• 8 GB
  • Bellek TürüGDDR5
  • Bellek Hızı2000 MHz
  • Bellek Hızı (Efektif)8000 MHz
  • GPU Çekirdeği2304 birim
  • Bellek Arayüzü Genişliği256 bit
  • Bellek Bant Genişliği256 GB/s
  • Transistör Mesafesi14 nm
  • Grafik Kartı Gücü185 W
  • Önerilen Sistem Gücü500 W
  • Temel Frekans1257 MHz
  • Artırılmış (OC) Frekans1386 MHz
  • Güç Bağlantısı8 pin
  • Radeon RX 580.
  • maksimum çözünürlük4096 X 2160 piksel.
  • ı·şlemci frekansı1336 MHz.
  • işlemci artma saati hızı1386 MHz.
  • çözünürlük (maksimum dijital)4096 X 2160 piksel.
  • akış işlemcileri2304
  • ayrık grafik bağdaştırıcı belleği8 GB.
  • grafik adaptörü hafıza tipiGDDR5
  • hafıza yolu256 Bit.
  • hafıza frekans hızı8100 m

Bakın burada 1336 MHz gösteriyor ama benim kartım ne olursa olsun 1100'den yukarı çıkmıyor.

Bakın burada 1336 MHz gösteriyor ama benim kartım ne olursa olsun 1100'den yukarı çıkmıyor.

BIOS sürümünüzü aratıp bu modeli buldum. Burada da Core clock 1405 MHz, Memory clock da 2000 MHz gözüküyor. Sizde şu an gözüken değerler dediğiniz gibi düşük. XFX RX 580 VBIOS

Bunu tamirciye goturmenızı oneririm sonuna kadar. Onlar daha iyi bilir BIOS ayarlarını eğer bir sıkıntı cıkarsada onun sucu olur yani sen cok kurcalama ben olsam tamirciye ya da bilen birisine gosteriririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…