Merhaba, ekran kartım sadece ısınıca ekran verıyor. Ya fön makınesıyle ısıtmam ya da fanları tutup beklemem gerekiyor. ekran kartım RX580 4 GB modeli. Bu konu hakkında ne yapmam lazım?
Reballing yapılması gerekiyor. Isıtmak falan bunlar hep geçici yöntem, bir yere kadar idare ettirirsin. Kartı sat elinden çıkar bence. Tamirine falan da değeceğini düşünmüyorum.
Merhaba, ekran kartım sadece ısınıca ekran verıyor. Ya fön makınesıyle ısıtmam ya da fanları tutup beklemem gerekiyor. Ekran kartım RX580 4 GB modeli. Bu konu hakkında ne yapmam lazım?
Hocam senin kart Tofaş mı her çalıştıracağında 2 de bayır aşa vurduruyosun. Şaka bir yana lehim sıkıntısı vardır muhtemelen. Tamiri kolay değil. Yapan bulursan yaptır.
Kolay bir yol var aslında. Ama kalıcılığı tartışılır. Kartı 200 derece 10 dakika fırına atıyorsun. Aynı karta 2 kere yapmıştım ve yaklaşık 2 şer yıl sorun çıkarmadı ikisinde de.
Görseller bana aittir.
Aynı durum arkadaşımın laptopunda vardı, ısı tabancası ile çipe ısı uyguladık. Yaklaşık 4-5 ay oldu hâlâ çalışıyor. Biraz da şans işi, her zaman böyle uzun ömürlü olmayabiliyor.
Kolay bir yol var aslında. Ama kalıcılığı tartışılır. Kartı 200 derece 10 dakika fırına atıyorsun. Aynı karta 2 kere yapmıştım ve yaklaşık 2'şer yıl sorun çıkarmadı ikisinde de. Eki Görüntüle 1946686Eki Görüntüle 1946687Eki Görüntüle 1946688
Görseller bana aittir.
Kolay bir yol var aslında. Ama kalıcılığı tartışılır. Kartı 200 derece 10 dakika fırına atıyorsun. Aynı karta 2 kere yapmıştım ve yaklaşık 2 şer yıl sorun çıkarmadı ikisinde de. Eki Görüntüle 1946686Eki Görüntüle 1946687Eki Görüntüle 1946688
Görseller bana aittir.