RX 580 sistem bir anda ekran gidiyor

Paraton

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
Toshiba 240 GB SSD ve WD Blue 1TB 7200RPM
Ekran kartı
Asus RX 580 6GB
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 2600
Yazın oyun oynarken ekran bir anda gidiyordu. Oyundan 1-2 saniye daha ses geliyordu sonra sesler de gidiyordu. Bilgisayarımın güç tuşunun ışığı yanmaya devam ediyor, işlemci ve ekran kartının da fanı çalışıyor fakat görüntü olmuyor. Güç tuşundan kapatıp açınca bilgisayar açılıyor. Yazın sıcaktan olabileceğini düşünüyordum fakat 2 gündür bilgisayarı kullanıyorum ve yine aynı problemi yaşıyorum. 2 gündür oyunda da değildim. Normal internette gezinirken bir anda fare imleci donuyor daha sonra kapanıyor.

Yazın oyun oynarken ekran bir anda gidiyordu. Oyundan 1-2 saniye daha ses geliyordu sonra sesler de gidiyordu. Bilgisayarımın güç tuşunun ışığı yanmaya devam ediyor, işlemci ve ekran kartının da fanı çalışıyor fakat görüntü olmuyor. Güç tuşundan kapatıp açınca bilgisayar açılıyor. Yazın sıcaktan olabileceğini düşünüyordum fakat 2 gündür bilgisayarı kullanıyorum ve yine aynı problemi yaşıyorum. 2 gündür oyunda da değildim. Normal internette gezinirken bir anda fare imleci donuyor daha sonra kapanıyor.

Aynı sorun bende de vardı WHQL sürüm driver indirip undervolt yapınca sorunu minimum seviyeye indirdim.

Aynı sorun bende de vardı WHQL sürüm driver indirip undervolt yapınca sorunu minimum seviyeye indirdim.
Bu sorun genelde undervolt ve underclock yaparak çözülüyor.

Sistemim yaklaşık 3 yıllık. Bu sorunun yeni başlaması normal mi ?

Aynı sorunu bende yaşamıştım. Ekran kartı bozuldu sanmıştım fakat ramlerimden 1 tanesinin hatalı adresleme yaptığını fark ettim. Yapmış olduğum ram testlerinde. Sonra ram değiştirdim sorunum çözüldü.
Ram testi için önerebileceğin bir program var mı ?

Sistemim yaklaşık 3 yıllık. Bu sorunun yeni başlaması normal mi ?

Ram testi için önerebileceğin bir program var mı ?
memtest86 ile test yapmıştım ben. Biraz uzun sürüyor ama kesin sorunu buluyor. Tarama ayarını hızlı tarama yapma normal yada daha detaylı tarama olarak seç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı