RX 580 sistem cızırtı yapıyor

Assassinn

Femtopat
Daha fazla  
RAM
6GB DDR3
SSD veya HDD modeli
Kingston
Ekran kartı
RX 580 4GB
Anakart
MSI G41M-S01 (MS-7592)
İşlemci
Core 2 Quad Q9400
Arkadaşlar merhaba, az önce bilgisayarcıya bilgisayarımı götürdüm ve RX 580 ile Frisby ATX12V PSU taktırdım. İşlemcim ve disklerimi eski kasadan buna aktardım. Normal şartlarda herhangi bir ses yok ama oyun açtığımda veya arada bir cızırtı ses geliyor. Ses işlemci fanıyla PSU'nun oradan geliyor hangisi bilmiyorum. Ve herhangi bir oyun açmadan da ekran kartının fanları çalışmıyor. Bu sesten bir sıkıntı çıkar mı yardımcı olur musunuz?

Literatürde Coil Whine olarak geçiyor ancak ben bobin çığlığı diyorum. Bazı elektronik komponentlerde yaşanabiliyor ekran kartı, güç kaynağı, işlemci gibi. Eğer bir alette bu sorun varsa sadece rahatsız edici bir gürültüye neden oluyor çeşitli koşullar altında
ses harici bir sorun çıkar mı anakarta veya diğer bileşenlere zarar verme vesaire.

Oyun oynarken mi artıyor.
Tam olarak 30 saniye önce farkettim kasaya bağladığım led çubuklar vardı USB ile elektrik alıyor. Kumandasından açtığımda kulaklıktan cızırtı geliyor kapatınca gidiyor anlayamadım. Anakarttan gelen sorun hala devam ediyor ama. Ekran kartına yük binince cızırtı çıkmaya başlıyor ama ses ekran kartının yakınlarından gelmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı