Çözüldü RX 580 sistem CS2 oynarken kendini yeniden başlatıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mira_C

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria G2 500GB, 1TB HDD
Ekran kartı
AMD Radeon RX 580 8GB
Anakart
A320
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Geçen gün R6 oynarken PC bir anda reset attı ve açılırken ekran kartının fanları en yüksek RPM'deydi, şaşırdım 20 saniye sonra düzeldi fanlar. Tekrar girdim oyuna çok iyi bir şeyi yoktu o günlük. Ardından 2 gün sonra CS2 girdim ve tekrar aynısı oldu birkaç kez daha girdim denedim yine aynı. Neyse sonra ertesi gün sıcaklıktan olabileceğini düşünerek kule tipi fan satın aldım 3 gün sonra geldi stock fanımı Dark Freezer X123 ile değiştirdim (zar zor çok zor takılıyor). Ardından oyuna girdim 1 saat bir şeyi yoktu sonra tekrar aynı sorunu yaşadım ve eskisinden daha hızlı sürüyordu bu Res'in gerçekleşmesi. Forumlarda benzer başlıklara PSU kaynaklı yazmışlar, nedeni nedir sizce?

Olay görüntüleyecisinde şunlar var:
olay kimliği 1796: the Secure Boot Update failed to Update'a Secure Boot variable with error bu makinede güvenli önyükleme etkinleştirilmedi. For more information, please see Secure Boot DB and DBX variable update events - Microsoft Support
olay kimliği 41, görev kategorisi 63: sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Çözüm
Aynen @FehmiDogru.js hocamın önerdiği PSU güzel aynısını bende kullanıyorum tek problemi kablolar fazla olduğu için montajı biraz uzun sürebilir.

Hmm anladım hocam, aldığım zaman danışırım tekrar sağ olun.

Hocam dediğiniz PSU'yu aldım ama halen devam ediyor sorunum.

Selamünaleyküm öncelikle yardımınız için sağ olun, sorun PSU'dan değil RAM'den çıktı 16x2 RAM vardı işte farklı kombinasyonlarla test ettim biri bozuyor işi çıkarttım onu sorunsuz şu an çok şükür. Boşuna PSU aldım diye üzülmüyorum açıkçası eskisi 400lükmüş, 700W'lık ENERMAX maxpro bayağı iyi oldu yine de. İyi günler.
Geçen gün R6 oynarken PC bir anda reset attı ve açılırken ekran kartının fanları en yüksek RPM'deydi, şaşırdım 20 saniye sonra düzeldi fanlar. Tekrar girdim oyuna çok iyi bir şeyi yoktu o günlük. Ardından 2 gün sonra CS2 girdim ve tekrar aynısı oldu birkaç kez daha girdim denedim yine aynı. Neyse sonra ertesi gün sıcaklıktan olabileceğini düşünerek kule tipi fan satın aldım 3 gün sonra geldi stock fanımı Dark Freezer X123 ile değiştirdim (zar zor çok zor takılıyor). Ardından oyuna girdim 1 saat bir şeyi yoktu sonra tekrar aynı sorunu yaşadım ve eskisinden daha hızlı sürüyordu bu Res'in gerçekleşmesi. Forumlarda benzer başlıklara PSU kaynaklı yazmışlar, nedeni nedir sizce?

Olay görüntüleyecisinde şunlar var:
olay kimliği 1796: the Secure Boot Update failed to Update'a Secure Boot variable with error bu makinede güvenli önyükleme etkinleştirilmedi. For more information, please see Secure Boot DB and DBX variable update events - Microsoft Support
olay kimliği 41, görev kategorisi 63: sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
Dostum aynı sistem bendede vardı Isınmadan kaynaklı fanlar yetmiyor veyatta ekran kartı arızalıdır.

Driver sürümün ve güç kaynağın nedir?

Driver sürümün ve güç kaynağın nedir?
24.9.1v kullanıyorum güç kaynağımı ise bilmiyorum nasıl bakabilirim içini açmadan bulabilir miyim kaç watt olduğunu falan arkasında AC/220V yazıyorda o voltaj o olmadığını biliyorum

Dostum aynı sistem bendede vardı Isınmadan kaynaklı fanlar yetmiyor veyatta ekran kartı arızalıdır.
Umarım arızalı değildir ya 1 sene oldu garantiden geleli Wattman veriyordu o zamanlarda da bi gün bi açtım pcyi valodayken ekran full açık mor (lila) olup kapandıydı açtığımda ise 4:3 tü ekran, ekran kartını ise algılamıyordu düzelmişti garantiden gelince

24.9.1v kullanıyorum güç kaynağımı ise bilmiyorum nasıl bakabilirim içini açmadan bulabilir miyim kaç watt olduğunu falan arkasında AC/220V yazıyorda o voltaj o olmadığını biliyorum.

Umarım arızalı değildir ya 1 sene oldu garantiden geleli WattMan veriyordu o zamanlarda da bir gün bir açtım PC'yi Valorant'dayken ekran full açık mor (lila) olup kapandıydı açtığımda ise 4:3tü ekran, ekran kartını ise algılamıyordu düzelmişti garantiden gelince.

Hocam öncelikle selamlar bende de 590+ var, benzer sorunları zamanında ben de yaşamıştım Technopat'ta makalesi vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ayarlar kısmından bir ayar yapıyordunuz ve driverdan da performans kısmından ayarlanıyor kısmına gittiğinizde GPU ayarlamasını özel yapıp GPU ayarının maksimum frekansını -7 yapıyordunuz, o şekilde benim sorunum çözüldü, siz de deneyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle selamlar bende de 590+ var, benzer sorunları zamanında ben de yaşamıştım Technopat'ta makalesi vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ayarlar kısmından bir ayar yapıyordunuz ve driverdan da performans kısmından ayarlanıyor kısmına gittiğinizde GPU ayarlamasını özel yapıp GPU ayarının maksimum frekansını -7 yapıyordunuz, o şekilde benim sorunum çözüldü, siz de deneyebilirsiniz.
detaylı makaleyi bulabilirsen çok mutlu olurum hocam

24.9.1v kullanıyorum güç kaynağımı ise bilmiyorum nasıl bakabilirim içini açmadan bulabilir miyim kaç watt olduğunu falan arkasında AC/220V yazıyorda o voltaj o olmadığını biliyorum.

Umarım arızalı değildir ya 1 sene oldu garantiden geleli WattMan veriyordu o zamanlarda da bir gün bir açtım PC'yi Valorant'dayken ekran full açık mor (lila) olup kapandıydı açtığımda ise 4:3tü ekran, ekran kartını ise algılamıyordu düzelmişti garantiden gelince.

Hocam 25.5.1 deneyin aynı WattMan sorunları bende de vardı driver güncelleyince problem ortadan kalktı.

kasayı açar bakarım bu arada eğer gerekliyse @FehmiDogru.js abi

Hocam 25.5.1 deneyin aynı WattMan sorunları bende de vardı driver güncelleyince problem ortadan kalktı.
hocam olayı anlatayım şimdi, en son 2-3 ay önce son sürüme güncellediğimde bir kere wattman aldım ardından silip eski sürüme güncelledim o gündür güncellemeyi bıraktım

Kasayı açar bakarım bu arada eğer gerekliyse @FehmiDogru.js abi.

Hocam olayı anlatayım şimdi, en son 2-3 ay önce son sürüme güncellediğimde bir kere WattMan aldım ardından silip eski sürüme güncelledim o gündür güncellemeyi bıraktım.

Bende de RX 580 modeli var önceki sürücülerde WattMan alır iken şimdi bu sürücüye geçince herhangi bir problem yaşamadım benim için stabil şu an.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı