RX 580 Sistem için 650W PSU Yeterli mi?

darksect

Decapat
  • Anakart: Gigabyte GAZ97X Gaming 3
  • İşlemci: Intel 4790K
  • Ekran Kartı: Asus ROG STRİX RX580 8GB 256 BİT (3FAN)
  • RAM: 8x2 1600MHz
  • CPU Soğutucu: Dark Aquaforce W120
  • 240 GB SSD
  • 3TB HDD
  • 6 Adet Kasa Fanı
Sistemim yukarıdaki yazdığım gibidir arkadaşlar. Corsai VS650W PSU almayı düşünüyorum. Daha güçlü 700-750 W gibi PSU almaya gerek var mı yoksa gereksiz masraf mı olur. 650W PSU sizce bu sisteme yeterli midir ya da başka marka önerisi olan? Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaliteli bir 500w işinizi görecektir.600 - 650 arası almanız farklı kartlar için geliştirme yapmanıza olanak sağlayacaktır.

Eski sistemimde 500W PSU vardı. Şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Bilgisayardaki parçalar örnek verirsem; Ekran kartı güç yükseltince kapanıyordu. Bilgisayar kendini uyku modu gibi birşeye alıyor ekran gidiyor, kasa açık kalıyor hiç birşey yapamıyorsunuz. Sadece tek çözüm res atmak. PUBG açarken ana ekrana gelmeden reklamdan hemen sonra oyundan atıp siyah ekran veriyodu 1400 ve üstü MHZde.
Ekran Kartını 1300 MHZ'ye ayarlayınca bu sorun ortadan kalktı. Anladık ki sorun PSU'ya yük binince kendini kapatıyor. CSGO'dada aynı sorun sadece oyunlarda değil, programlardada aynı sorun yaşanıyordu. Ödünç olarak 600W PSU denedim ve sorun ortadan kalktı. İstediğim hızda atmadan açabiliyorum. Şimdi işimi garantiye almak istiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı